Inger Støjberg skal i Rigsretten. Ministeren for udlændinge og integration brød loven i 2016. Jurister har på forhånd vurderet, at hun ’med overvejende sandsynlighed’ vil blive dømt.

Inger Støjberg iværksatte en instruks om at enkelte ægtepar, som bor på vores asylcentre, ikke må bo sammen. Ifølge loven kræver en sådan adskillelse mellem ægtepar, en individuel vurdering og at de berørte skal have mulighed for partshøring.

Tilbage i 2017 forsøgte Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Alternativet at få undersøgt sagen, men det blev blokeret af Venstre, Liberal Alliance, Konservative og Dansk Folkeparti.

I marts 2017 kendte Folketingets Ombudsmand instruksen om at skille ægtepar fra hinanden, for ulovlig. Instruksen var ulovlig, fordi den ikke beskrev, at adskillelsen skulle ske efter en individuel vurdering.
Fredag den 23. juni 2017 indrømmede Inger Støjberg, at forvaltningslovens § 19 var brudt, fordi der ikke skete partshøring inden den administrative afgørelse.

I forsøget på at sløre ulovligheden, løj Inger Støjberg for Folketingets politikere og tilbageholdte dermed oplysninger for Folketinget.

Det er helt på sin plads at få placeret et ansvar.

John Wennerwald
Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.