Tillykke til Biden, USA og verden.

Det er forventningens glæde, vi står med i disse dage. Forventningen om en præsident der tager ansvaret og respekten for embedet alvorligt. Forventningen om en præsident, der ikke er ekstremt populistisk og som overvejer sine handlinger. Forventningen om en samlende præsident – både indenlands og udenlands. Forventningen om en præsident, der taler sandt og som ikke er moralsk anløben. Forventningen om, at verden kan stole på den amerikanske administration.

Vi har brug for en supermagt som uden tøven bakker op om internationale organisationer som Nato, FN og WHO og som tager samarbejde alvorligt.

Vi får ikke den gamle supermagt til at blive verdens politibetjent igen. Den tid er ovre. I øvrigt var den gamle politibetjent ikke altid den velovervejede eftertænksomme type. Han var en usædvanlig præsident og med ham som forgænger har Biden utroligt let ved at imponere verden. Han skal sådan set bare opføre sig ordentligt og traditionelt i forhold til embedet.

Biden bliver forhåbentlig en præsident som samler det amerikanske folk. Tiden med hovedrystende meldinger, usandheder og splittelse er ovre.

John Wennerwald/Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.