I oktober og november har DSB i weekenderne erstattet S-togene med Togbusser på strækningen mellem Køge og Vallensbæk. Det betyder at de støjsvage og lugtfrie elektriske S-tog, erstattes af en masse dieseldrevne busser, som skal fragte passagerne. For hvert tog der skal erstattes, kører der op til 3 busser ned gennem vores boligkvarterer.

Vi burde derfor gå ud fra at en moderne transportvirksomhed som DSB, som i mange sammenhæng taler om det gode klima og miljø, havde fokus på at erstatte for de miljørigtige tog, med busser der forurener så lidt som muligt. Det er desværre ikke tilfældet.

Da DSB lavede deres udbud på togbusser, havde man for den del som har med togbusser for S-banen at gøre, kun fokus på at få de billigst mulige busser. Det betød, at hvis busoperatørerne skulle have en chance for at vinde udbuddet, skulle de altså finde de billigste busser på markedet.

Men de billigste busser på markedet er også dem, som er gamle og udkørte, og som egentlig var på vej på buskirkegården. Derfor har mange borgere den seneste weekend kunne følge de mange gamle busser, som kørte op og ned ad strandvejen som erstatning for S-togene. Det kan vi selvfølgelig ikke være tjent med.

I Socialdemokratiet er vi meget optagede af, at Solrød har en god og ren luft, og så nytter det ikke noget, at DSB erstatter S-togene med gamle dieselbusser igennem kommunens område.

Jeg vil derfor tage kontakt til vores Transportminister Benny Engelbrecht, som vi ved, er meget optaget af at gøre transportsektoren grønnere og opfordre til, at han tager kontakt til DSB med henblik på, at få disse forhold bragt i orden i fremtiden.

Jonas Ring Madsen
Borgmesterkandidat og gruppeformand
Socialdemokratiet
Solrød Byråd

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.