Mange års fokuseret indsats har gjort Solrød til en foregangskommune, når det gælder behandling af byggesager. Brugerne er meget tilfredse, og andre myndigheder anerkender kommunens nytænkning.

Byggesager er ikke længere noget, der giver særligt mange grå hår i hovedet i Solrød Kommune. Gennem de seneste små ti år har kommunen nemlig arbejdet fokuseret på at forbedre byggesagsbehandlingen, og det har givet tydelige resultater:

”Det gik op for os, at borgerne og virksomhederne så os som en modspiller – en myndighed, der ofte stod i vejen for deres ønsker om at bygge nyt eller bygge ud – og vi ville hellere være en positiv del af deres byggedrømme, så det har vi arbejdet på at blive lige siden,” siger borgmester i Solrød Kommune Niels Hörup.

”Høj faglighed har altid været en selvfølge, men det skal god service også være. Folk skal opleve, at vi er konstruktive, giver mere end forventet og arbejder for at få tingene til at lykkes i stedet for at stå i vejen for deres byggeprojekter,” siger han.

Ansigt til ansigt-metoden virker
Derfor har Solrød Kommune blandt andet indført en ny struktur, der betyder, at kommunen kommer ind i byggesagerne langt tidligere i processen. Desuden tager kommunen oftere ud for at besigtige byggepladserne og ved selvsyn konstatere, hvor skoen trykker.

Langt flere aftaler bliver desuden indgået ansigt til ansigt, ligesom der er indført flere opsamlingsmøder, så småproblemer bliver løst løbende. Solrød Kommune har også indført byggeinformationsmøder for private, ligesom der afholdes et fast årligt møde med de professionelle byggesagsaktører, hvor blandt andre erhvervsorganisationer, grundejerforeninger, arkitekter og ingeniører giver deres input til, hvordan kommunen kan blive endnu bedre til at behandle byggesager hurtigt og smidigt.

Tirsdag den 24. maj var det syvende gang, kommunen mødtes med de professionelle byggesagsaktører, og det er helt unikt i kommunal sammenhæng.

Arbejdet fortsætter
De mange nye tiltag gør en forskel. Det viser blandt andet den seneste brugertilfredshedsundersøgelse. Samtidigt har kommunen ved flere lejligheder fået anerkendelse for det nytænkende arbejde af myndigheder i andre kommuner. Ejendomsforeningen Danmark har desuden kåret Solrød som den femte mest ejendomsvenlige kommune i Danmark.

”Vi gør en særlig indsats, og heldigvis kan vi se, at det hårde arbejde virker – for det første fordi borgerne og virksomhederne selv siger det, og for det andet fordi andre myndigheder anerkender vores arbejde for at være inspirerende og nytænkende,” siger Niels Hörup.

”Vi ved selvfølgelig godt, at træerne ikke vokser ind i himlen, så vi arbejder fokuseret videre med vores byggesagsbehandling, og vi er altid lydhøre, hvis folk har gode idéer til, hvordan vi kan blive endnu bedre,” siger han.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.