Emil Blücher, borgmester i Solrød Kommune, kritiserer, at kommunerne skal bøvle med varmepakke-bureaukrati i overmål.
Ekstra bureaukratisering, ekstra arbejde og risiko for, at kommunerne kommer til at hænge på regningen.
Det er resultatet af den nationale varmepakke, regeringen har lanceret for at hjælpe trængte danskere med de stigende el-og varmepriser.
Sådan lyder konklusionen fra Solrød-borgmester Emil Blücher, som nu har valgt at sende et brev til KL’s bestyrelse med en række konkrete spørgsmål til håndteringen af ordningen.
“Jeg tror ikke, jeg før har set en ordning, som i den grad lægger ekstra opgaver på kommunerne, i en tid, hvor vi snakker om regelforenkling og afbureaukratisering,” siger borgmesteren, der sad med åben mund og polypper, da han første gang læste om lanceringen af den nationale varmepakke.
Helt konkret betyder ordningen, at kommunerne for at kunne søge en del af varmepulje-pengene først skal tilrettelægge en særskilt registreringspraksis. Efter det skal kommunerne udarbejde et særskilt regnskab og sørge for en revisorpåtegning af det særlige regnskab. Først efter det er klaret, kan kommunerne i sensommeren 2022 sende en ansøgning afsted og bede om at få andel af puljen – vel at mærke uden garanti for at modtage nogle penge.
“Jeg kan sige det helt kort. Det er en ommer. Det er simpelthen ikke fair, at kommunerne skal bøvle med varmepakke-bureaukrati i overmål, fordi den nationale energipolitik har hængt i bremsen,” siger Emil Blücher.
Kilde: Solrød Kommune