Dansk Byggeris nye undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed viser, at Solrød er tredjebedst på Sjælland. Kortere sagsbehandlingstid i byggesager, flere byggetilladelser, længere åbningstider på genbrugspladsen og en ny partnerskabsaftale om beskæftigelse og uddannelse trækker op i det samlede resultat.

Et stærkt fokus på at være erhvervslivets medspiller giver igen i år pote i Dansk Byggeris opgørelse over erhvervsvenlige kommuner. Solrød holder således sin 17. plads på landsplan og er samtidig tredjebedst på Sjælland.

”Vores lokale virksomheder er afgørende for at skabe vækst, arbejdspladser og udvikling her i kommunen, og når det går dem godt, går det typisk også rigtig godt på mange andre fronter. Derfor er jeg selvfølgelig rigtig godt tilfreds med, at vi kan sige, vi er blandt de absolut bedste på Sjælland, når det gælder erhvervsvenlighed. Men vi går ikke efter at skabe glansbilleder – det handler om at arbejde fokuseret på at være en aktiv medspiller, der understøtter en positiv udvikling i erhvervslivet i hele regionen,” siger borgmester i Solrød Kommune, Niels Hörup.

Til sammenligning ligger Greve på en 32. plads, Roskilde på en 58. plads, og Køge på en 19. plads.

Styrket håndtering af byggesager slår igennem
Det er blandt andet kortere sagsbehandlingstid i byggesager, flere byggetilladelser, længere åbningstider på genbrugspladsen, evnen til at få nyledige i arbejde og en ny partnerskabsaftale med erhvervslivet, der trækker op i det samlede resultat.

”Dansk Byggeris analyse peger på en række områder, hvor vi klarer os godt, men skal jeg selv fremhæve noget, så er det vores byggesagsbehandling. Vi har forkortet behandlingstiden på trods af en fordobling i omfanget af byggesager, og vores undersøgelser viser, at brugerne er meget tilfredse. Samtidig anerkender andre myndigheder vores indsats,” siger Niels Hörup.

Den seneste vækstrapport fra Center for VækstAnalyse viser da også en positiv udvikling hos det lokale erhvervsliv. Ifølge rapporten er værdiskabelsen i virksomhederne over de seneste fire år gennemsnitligt steget med 1,8 procent om året, og det er langt over landsgennemsnittet. Det har desuden resulteret i, at der er blevet skabt cirka 200 nye job i Solrød de seneste to år.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.