Solrød Byråd har godkendt den plan, der skal hjælpe kommunens borgere i arbejde, og sikre, at Solrød kommune fortsat ligger helt i top på beskæftigelsesfronten.
Det går godt i Solrød Kommune på beskæftigelsesområdet, og kommunen ligger helt i top, når det gælder om at hjælpe borgerne til at være en del af arbejdsmarkedet. Det afspejler sig i kommunens ledighedsprocent, som er på 2,4 procent, hvilket indbringer kommunen en delt tredjeplads på landsplan.
Og nu har Solrød Byråd på årets sidste byrådsmøde vedtaget den plan, der skal sætte rammerne for kommunens fortsatte stærke arbejde på beskæftigelsesområdet.
Planen hedder Beskæftigelsesplan 2020 og tager afsæt i byrådets pejlemærker med seks hovedområder som udgangspunkt: virksomhedsservice, jobparate og dagpengemodtagere, integration, unge, sygedagpenge og borgere med andre problemer end ledighed.
Konkrete Solrød-mål
Beskæftigelsesplan 2020 indeholder bl.a. nogle fastsatte ministermål, der skal være med til at sætte ind over for de landsdækkende udfordringer på beskæftigelsesområdet. Ud over de fastsatte mål har Solrød Kommune også sat sig lokale, konkrete mål. Et af de mål gælder fx Beskæftigelsesministerens rangliste over alle landets jobcentre.
“I Solrød ligger vi placeret i toppen af ministerens rangliste, fordi vi har færre borgere på offentlig forsørgelse, end hvad der kan forventes. Det skyldes både vores aktive borgere og aktive erhvervsliv, der tager ansvar, samt vores dygtige medarbejdere i kommunen. Vi er stolte af vores flotte position, og den skal vi naturligvis fastholde,” siger Ivar Haugaard-Hansen, formand for Social-, sundheds- og fritidsudvalget i Solrød Kommune.
Social-, sundheds- og fritidsudvalget i Solrød Kommune vil løbende i 2020 tjekke op på, hvordan det går med indsatserne i Beskæftigelsesplan 2020.
Fakta
Landets kommuner er forpligtet til hvert år at udarbejde en beskæftigelsesplan, som skal skabe overblik over indsatsområder og vise retningen for kommunernes samlede beskæftigelsesindsats. Solrød Kommunes Beskæftigelsesplan 2020 er udarbejdet med afsæt i byrådets pejlemærker og har fokus på seks hovedområder: virksomhedsservice, jobparate og dagpengemodtagere, integration, unge, sygedagpenge og borgere med andre problemer end ledighed.
Kilde: Solrød Kommune