Eksotiske silderetter fra 8 Køgerestauranter tilbydes i en overdådig silde-symfoni den 27. august på Køge Havn

Nu nærmer tiden sig for Sildens Dag i Køge. Billetter skal købes på forhånd – så man ved hvor mange sild, der skal gøres klar. Og aldrig har så mange slags sild været på bordet. Og aldrig har så mange silde-restauratører været på banen til denne traditionsrige Sildens Dag i Køge.

Alle silderetterne har navne og skal bedømmes af deltagerne. Byens bedste sild bliver herefter kåret af deltagerne. Og den vindende restauratør modtager hædrende omtale og et flot diplom.

Masser af sild

Aldrig før har der været så mange sild på bordet. Og flere nye silde-restauratører er nu med på holdet.

‘Marineret Ingefær-sild med kørvel og koriander’ fra Hotel Niels Juel. ‘Karrysild med æbler’ fra Jenners Dockside. ‘Havtorn-sild’ fra Skipperkroen.‘Arkens Maltsild’ fra ARKEN. ‘Rillette med tilbehør’ fra Hotel Comwell. ‘Marineret sild på Braunstein Ølsnaps med rygeostcreme, syltede forårsløg og radiser’ fra Slagter Stig & Co. ‘California rolls, Cut the roll, crispy Ebi og Ebi Gold” fra Lucky Sushi og ‘Røget sild med det hele’ fra Fiskemanden

Og hertil friskbagt rugbrød fra Karise Bageren.

– Det hele serveres på flere tallerkener. Og der er i år mere styr på serveringen, sige Harry Nielsen fra Lions Køge, der sammen med Bryghuset Braunstein står for Sildens Dag. Og der er sild nok til alle, hvis man altså husker at købe billet, siger Harry Nielsen. Billetter kan bl.a. købes hos Visit Køge i Vestergade (med et lille gebyr) og hos Meny (Wika) på Bryghuset Braunstein, Køge Havn og i Brugeserne i Herfølge og Ølsemagle (uden gebyr).

Billetpris 155 kr.

– Vi har hørt, at enkelte synes, at det er blevet lidt dyrt for en billet til Sildens Dag, siger Harry Nielsen. Men som nævnt er der nu rigtig mange og flere sild med. Og man kan bare ikke spise mere! Og så er vi opsatte på, at sildespiserne skal kunne sidde i tørvejr. Vi har derfor lejet et meget stort telt, som desværre koster en bunke penge. Vi har derfor regnvejrsgaranti inklusive i prisen for Sildens Dag, der begynder kl. 11 og slutter ved 15-tiden. Der åbnes iøvrigt adgang til teltet fra kl. 10. – Jazzorkestret Madsen og Nielsen underholder og får det hele til at glide lettere ned. Øl og snaps er selvfølgelig fra Bryghus Braunstein, og skal købes på stedet. I øvrigt opstilles det store telt i år tættere på byen – på selve Havnepladsen, så det bliver lettere at komme til sildene, slutter en forventningsfuld Harry Nielsen.

Billetter til Sildens Dag kan også købes på nettet på billetto.dk/da/sildens-dag-2016

 

 

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.