Linda er delikatesse-leder: Vi elsker at være kreative
Siden 1. oktober 2021 har Linda Molnar været leder af delikatessen i SuperBrugsen i Havdrup, og her møder hun alle typer kunder. Både håndværkerne, der skal bruge lune frikadeller eller en sandwich til frokosten, og kontormedarbejderne, der skal bruge smørrebrød til kollegaerne. Og så er der pensionisterne, der ikke gider at lave aftensmad til sig selv, og børnefamilierne, der er på udkig efter nemme, hurtige og lækre løsninger.
– Vi prøver hele tiden at være kreative og se på, hvad vi kan sælge. Vi har en grundidé om, hvad der skal være i afdelingen, og ellers dyrker vi også vores lyst til at lave nye og anderledes ting. Og vi får jo en hurtig respons fra kunderne, for vi kan se, om de køber det, siger Linda.
I afdelingen er der meget fokus på smørrebrød. Der er altid mulighed for at købe smørrebrød, men mange bestiller også i forvejen.
– Vi får ordrer på over 100 styk, hvis nogen fx skal holde barnedåb eller fødselsdag. Vi leverer også buffeter og tapas ud af huset, og vi har nok 15-20 selskaber om ugen, vi laver mad til, siger Linda, der udover sig selv har to elever, fire fuldtidsmedarbejdere uddannet inden for faget og syv ungarbejdere i afdelingen.
Mere vegetarisk mad i disken
Linda kan klart mærke en tendens, der begynder at fylde mere og mere i afdelingen.
– Vi ser, at folk kommer og gerne vil købe produkter uden kød, og det prøver vi at imødekomme. Vi ønsker også, at denne kundegruppe kan få en god oplevelse hos os og også kan få den nemme løsning, som vi tilbyder andre kunder. Det er vi i gang med at gøre mere ved, og når vi først er godt inde i det, er det jo lige så nemt som at stege frikadeller, siger Linda Molnar, der også er ved at arrangere, at hele afdelingen kommer på en kursus i at lave vegetarisk mad.
De tilbyder selvfølgelig allerede mange varer i delikatessen. Det er alt fra lune frikadeller til færdige middagsretter og salater og smørrebrød. Både med og uden kød – og med fokus på nemme og lækre løsninger til kunderne.
Brugbart med slagterbaggrund
Selv har hun som nævnt været i afdelingen siden 1. oktober sidste år. Hun er selv uddannet i Kvickly på Frederiksberg i 1997 som slagter, og hun har i løbet af årene arbejdet i andre kæder og hos private virksomheder. Senest var hun slagtermester i en lille butik i København. Men delikatessen har i flere omgange været en del af hendes fokusområde i arbejdet, og den vendte hun altså tilbage til sidste år.
– Jeg har jo både arbejdet med slagter og delikatesse, så på den måde har det jo været en del af mit DNA. Det passer mig også enormt godt, for jeg synes, det er vigtigt og brugbart at have slagter-baggrundsviden, når jeg står og laver mad. Den viden giver jeg også videre til mine elever, som også prøver at være med i slagteren, siger Linda.
Hun opfordrer kunder til at ringe med forespørgsler på de idéer og tanker, de går med, for de er altid åbne for en ny udfordring.
– De kan bare ringe. Vi er i afdelingen fra kl. 6 om morgenen, slutter hun.
Fantastisk at være slagtermester i Havdrup
Når Dennis Bereketoglue går på arbejde som slagtermester i SuperBrugsen i Havdrup, er det med et stort smil på ansigtet. Der er nemlig gode kunder, en god stemning og rare kollegaer.
– Det er en butik, hvor man kan mærke, at medarbejderne har det godt. Man skal selvfølgelig yde – men der er generelt en god stemning, siger Dennis, der har arbejdet i Havdrup siden marts i år.
Han havde nemlig et år forinden sagt sit arbejde som slagtermester i den lokale Coop-butik i Store Heddinge, hvor han i øvrigt også bor, op, fordi han var træt af weekendarbejde. Han begyndte derfor som slagter i en engros-virksomhed – men det var ikke helt det samme.
– Der er meget drift og meget lidt mennesker. Og det savnede jeg virkelig. Så jeg fandt ud af, at jeg var bedst til at være slagtermester og have kontakt med kunder, så derfor tog jeg jobbet i Havdrup, forklarer han.
Populære ja tak-tilbud
Siden marts har han derfor brugt sine erfaringer som slagtermester og har bl.a. fokuseret en masse på at købe store partier kød hjem og lave ja tak-tilbud.
– Det er virkelig populært med ja tak-tilbud, og det er sjovt og udfordrende at finde de gode ting til gode priser, så kunderne bliver glade. For det er jo dem, det hele handler om, siger Dennis.
Udover ja tak-tilbuddene fortæller Dennis, at der er en stor efterspørgsel på rødt kød – både udskæringer og stege, og at det er den gode kvalitet, som mange kunder går efter.
– Det er jo en fed udfordring at finde det gode kød, som kunderne gerne vil have, lyder det fra Dennis Bereketoglu.
Den nemme løsning for kunderne
Slagteren i SuperBrugsen i Havdrup er altid bemandet med en uddannet slagter, så kunderne altid får den bedste vejledning, og det betyder meget skiftende arbejdstider for slagtermesteren. De begynder nemlig ved 6-7-tiden om morgenen med at hakke kød, så det er helt friskt til kunderne.
Nogle dage slutter kl. 12, mens andre er meget længere. Timerne bliver bl.a. brugt på at planlægge, hvor slagterafdelingen i SuperBrugsen i Havdrup skal bevæge sig hen.
– I fremtiden vil vi gerne slå på at være den nemme løsning for kunderne. Her tænker jeg på convenience-food, som er en nem og inspirerende løsning for vores kunder. Hvor vi har lavet maden, så kunderne blot skal opvarme eller tilberede en smule. Vi kan mærke, at kunderne efterspørger de nemme løsninger, og det er en stor trend. Det skal vi i fremtiden arbejde hårdt på at blive endnu bedre til, og det vil være her, man fremover vil kunne se en udvikling i slagter-afdelingen i Havdrup, siger Dennis.
Det er mit kald at arbejde med frugt og grønt
Passionen for at arbejde med frugt, grønt og blomster går mange år tilbage for Torben Lorenzen, der til daglig er ansvarlig for afdelingen i SuperBrugsen i Havdrup.
– Min passion for frugt og grønt begyndte helt tilbage i min elevtid i 1998-99. Det er simpelthen fantastisk at arbejde med friskheden og tilfredse kunder, forklarer Torben Lorenzen, der har arbejdet i SuperBrugsen i Havdrup i 8 år.
Før det var han 10 år i en forretning på Frederiksberg, som også er en del af Coop-familien.
Nomineret til fornem pris
Torbens passion for frugt og grønt går da heller ikke ubemærket hen. I år har Landbrug & Fødevarer nomineret ham til prisen ’Årets Grønne Ildsjæl’, som uddeles til dygtige ambassadører for frugt og grønt samt for deres rolle som mentorer for yngre generationer. Sidst i september findes den endelige vinder.
– Det er jeg selvfølgelig rigtig glad for, siger Torben Lorenzen og fortsætter omkring, hvad der er så fantastisk ved at arbejde med frugt og grønt.
– For mig er det meget vigtigt at fokusere på de danske råvarer. Der er jo sæson året rundt på noget, der er dansk. Der er sæson for danske asier, for danske hvidløg, for danske æbler og pærer. Det er jo spændende. Og så er jeg vild med at have fokus på lokale leverandører. Vi får fx tomater fra Regnemark i Borup, og der kan vi selv hente tomaterne og smage på dem. Vi får også friske, lokale agurker ind ad døren hver dag, og det er simpelthen så fedt, siger Torben.
Spændende at følge med i udviklingen
Han er også meget vild med at følge med i sorternes udvikling. Fx er der en nyere kartoffel-sort, der hedder Alexandra, som er blevet et stort hit hos kunderne.
– Vi lytter os jo frem til, hvad kunderne gerne vil have. Det er jo dem, der bestemmer. Vi er et stort supermarked, og vi skal dække bredt, så vi går også op i at have noget for enhver smag. Både øko, ikke-øko, dansk og ikke-dansk, forklarer Torben.
Han elsker at tale med kunderne og lytte til deres tilgange til frugt og grønt.
Vigtigt at lære fra sig
Det er også vigtigt for Torben Lorenzen at give sin passion videre. Det er både til eleven i afdelingen – men også til andre kollegaer i Coop-kæden, som jævnligt kommer på besøg og søger inspiration.
– Det betyder meget for mig at lære fra mig, så jeg kan videregive stoltheden og fagligheden i faget. At give passionen videre, lyder det fra Torben.
Mentor-delen er netop også en stor del af den pris, som Torben er nomineret til, og som han og SuperBrugsen i Havdrup spændt venter på at få svar på. Men indtil da er der en masse frugt og grønt, der skal på hylderne med den helt rigtige friskhed og sprødhed – og som er nøje udvalgt af Torben – til butikkens mange kunder.
Kilde: Viborher.dk