Fredslyset kommer 1. søndag i advent
Rammen om julen i Havdrup kirke bliver sat, når det nye kirkeår begynder søndag den 29. november og KFUM kommer med fredslyset til gudstjenesten i sognehuset kl. 17.
Tilmelding på kirkens hjemmeside er nødvendig, så alt kan foregå coronasikkert.
Efter gudstjenesten kan man købe lys i glas for en 50´er, som man kan sætte ved sin hoveddør i juletiden. Konfirmanderne har dekoreret glassene, og beløbet går til julehjælp i Havdrup Sogn.
Syng julen ind
Organist Peter Plougmann og kirkesanger Anette L. Hemmingsen er gået i gang med at øve sange og salmer til Syng Julen Ind i sognehuset tirsdag den 8. december kl. 19-21.
Efter en times dejlig sang serverer gode mandfolk fra Mænd&Mad gløgg og hjemmebagte æbleskiver i foyeren. Tilmelding kræves, og det gør man bedst på kirkens hjemmeside havdrupkirke.dk.
Ånd Helligånden ind – og uroen ud
Vinterhalvårets Skumringsstunder onsdage kl. 17-17.30 i Havdrups lille gule kirke er godt i gang.
Præsterne holder andagtsstunden på skift og gør det på hver sin måde, men hver gang går man fra kirken med en ny ro i sind og krop.
Har du lyst til at prøve, så sæt dig bare stille ind i kirken og nyd varmen, bønnen, musikken og præsternes ord.
Gudstjenester Juleaften kræver tilmelding
Gudstjenesterne juleaften i Havdrup ligger kl. 14 og kl. 15.30 med plads til 45 personer til hver gudstjeneste. Tilmelding åbner 1/12 på kirkens hjemmeside www.havdrupkirke.dk.
De øvrige gudstjenester i december er uden tilmelding, så man kan med fordel vælge en af de andre helligdage eller adventssøndage i december at ”gå i kirke” på.
Vær opmærksom på, at alle gudstjenester holdes i sognehuset på Bistrupvang 33 – med gældende corona-forholdsregler naturligvis.
Julehjælp, vil du give et bidrag?
Selvom der både bliver solgt hjemmesyede mundbind og freds- og gravlys, hånddekoreret af konfirmanderne, har Menighedsplejen i Havdrup kirke ikke indsamlet lige så mange midler til julehjælp, som de plejer. Men der er stadig lige så mange børnefamilier, som har svært ved at få julen til at hænge sammen, som sidste år.
Sidder du nu og tænker ”jeg vil da gerne give et beløb til julehjælp”, så kan du gøre det ved at gå ind på kirkens hjemmeside og overføre penge (sikker betaling) eller sende et bidrag på kirkens mobile pay 59 458.
Alle beløb tæller! Husk blot at skrive JULEHJÆLP ved overførslen, så beløbet registreres rigtigt.
Flere havdruppere har allerede fulgt opfordringen og doneret til julehjælp. Det er menighedsplejen meget taknemlig for.
Ny metode til grandækning på kirkegården
Personalet på kirkegården i Havdrup Ida, Stig og Niels har supertravlt lige nu med løvsugning og grandækning, så alt kan være i orden til juletiden, hvor mange besøger familiens gravsteder.
“I år lægger vi gran på en ny måde”, siger Niels, der er graverboss. “Nu kan vi stå op ved vores nye arbejdsbord (en fleksibel katafalk) og behøver ikke ligge på knæ i dagevis, når vi pynter gravene til jul. Vi fletter gran på skabeloner ved bordet, og bagefter kan vi bære dem hen på gravene. Det er Ida, der har lavet skabelonerne. Vi skiftes til at udføre de forskellige opgaver for variationens skyld.”
Stilhedsretræte på Refugium Smidstrup Strand
Som noget nyt indbyder præsterne i Havdrup kirke nu til stilhedsretræte. Den første af slagsen bliver på Refugium Smidstrup Strand i Gilleleje i weekenden 19. – 21. februar 2021.
Præsterne Bente Lybecker og Kristine Stricker Hestbech fungerer som retræteledere. Bente har mange års erfaring med stilleretræter og Kristine er pilgrimspræst.
Retræte betyder at trække sig tilbage. Fra arbejdet, hverdagen og pligterne, for at give sit sind ro og stilhed og sin ånd tid til fordybelse i troen. På en stilleretræte taler man ikke med hinanden undervejs, men der er mulighed for en samtale med en af retrætelederne.
Dagene veksler mellem bibelmeditationer, vandreture, andagter i kirken og egen tid.
Er du interesseret, så find mere info og pris på kirkens hjemmeside havdrupkirke.dk, hvor man også kan både tilmelde sig og betale, senest 24. december. Max 10 deltagere efter først til mølle-princippet.
Vintersolhvervsvandring ved Solrød Strand 21. december
Solhvervet har fra gammel tid været fejret og markeret i Norden. Når præst Kristine Stricker Hestbech tager den tradition op, er det med en kristen tilgang:
”Vi står den 21. december helt ude i den yderste bue af årets ellipse, den længste nat og den korteste dag. Her slutter alting og her begynder alting. Jesu fødsel er lagt her af samme grund. Fordi han som frelseren kommer med håb, lys og ny begyndelse. Dagen er som en port, hvor vi kan tage afsked med det gamle og skue ind i det nye, med stilhed i sjæl og hjerte. Vi vandrer fra mørket til lyset denne morgen, hvor solen står op ude over vandet kl. 8.38. Vi vandrer i stilhed og når lyset bryder igennem og solen er på vej, synger vi sammen”.
Mødested ved is-huset på Østre Strandvej kl. 7.00.
Tilmelding ikke nødvendig, folk går med behørig afstand og i grupper á 10. Tag godt med tøj på, en plasticsæk at sidde/ligge på, evt. lidt morgenmad og varmt at drikke.
Kilde: Havdrup Kirke