I Region Sjælland er Greve Kommune bedst til at få ledige ud på arbejdsmarkedet, viser helt nye nøgletal.
En arbejdsløs er ikke kun et nummer i rækken hos Greve Kommune. Derfor har kommunen stort fokus på en individuel indsats over for de ledige, den såkaldte håndholdte indsats. Og den virker, viser nye nøgletal fra Dansk Arbejdsgiverforening.
Ifølge nøgletallene deler Greve Kommune og Lejre Kommune førstepladsen i Region Sjælland, når det gælder om at få folk i arbejde. Helt præcist er det 41 procent af de ledige, som har et job et halvt år efter aktivering.
Morten Dahlin, formand for Vækst- og Beskæftigelsesudvalget, er glad for de flotte resultater.
”I Greve Kommune har vi et knivskarpt fokus på, at få de ledige ud på arbejdsmarkedet. Hvis man kan forsørge sig selv, så skal man forsørge sig selv. Det er mantraet bag alt hvad vi foretager os, og vi kan se at det virker,” siger Morten Dahlin.
Jobcenterchef i Greve Kommune, Anna Søgaard fortæller, at hver eneste ledig får et målrettet og individuelt tilrettelagt aktiveringsforløb, der kan indeholde kurser, praktik eller måske et en mentor. Disse tiltag har haft en meget positiv effekt:
”Først og fremmest er det godt for den enkelte ledige at få et arbejde. Men det er også godt for os alle sammen i kommunen, for vi sparer udgiften til kontanthjælp, og det bliver i alt til 20 millioner sparede kroner i forhold til kommunens rammevilkår, fortæller jobcenterchef i Greve Kommune, Anna Søgaard.
Hun tilføjer, at flere virksomheder nu begynder af mangle arbejdskraft, og derfor er der ekstra brug for, at alle ledige hænder får noget at lave.
”Heldigvis har vi fået gode vilkår af vores lokale politikerne til at lave den håndholdte indsats, som virker,” siger hun.