I Solrød findes der en virksomhed, hvor man kan leje maskiner, som de professionelle bruger, til forskellige projekter i haven. Men hvordan opstod idéen egentlig til Solrød – Gør det selv?
Det hele begyndte, da Therkel Løvenskjold Nielsen var i gang med et større renoveringsprojekt og skulle leje forskellige gør-det-selv-maskiner hos Silvan. På hjemmesiden stod der én pris – men når det kom til stykket, blev det meget dyrere.
– Det kostede måske 300 kr. på hjemmesiden, men når du så skulle hente maskinen, var det kun for to timer, eller måske skulle man købe en ekstra savklinge med. Og man skulle lægge et stort depositum. Så det blev langt dyrere end den pris, man havde fundet først. Og det blev startskuddet til vores virksomhed, siger Henrik Skoglund, som er en af stifterne af virksomheden.
Købte maskinen og klarede det selv
Det er nemlig tre gode venner fra folkeskolen, der er gået sammen om den lokale virksomhed.
– Therkel bestilte et tilbud på ny belægning hos Nanostone, og han fik en pris på 14.000 kr. Så fandt han ud af, at maskinen til det kostede 12.000 kr., og så købte vi den og klarede det selv på fem timer. Og sådan startede det, forklarer Henrik.
De tre venner, som også inkluderer Mathias Hesselberg-Røssel, har hele tiden indkøbt nye maskiner for de penge, de tjener, så udvalget hele tiden bliver større og større.
Gode og ærlige kunder
Konceptet er altså, at man booker maskinen på hjemmesiden, og så lejer man for en hel dag. Der er ikke depositum eller andre gebyrer, og alle maskinerne er ligesom dem, de professionelle bruger.
– Maskinerne står bag mit advokatkontor, og så kommer folk bare og henter dem der. Vi har eksisteret i tre år, og vi har ikke på noget tidspunkt haft problemer med tyveri, snyd eller ødelagte maskiner. Overhovedet ikke. Vi har gode og ærlige kunder, siger Henrik Skoglund, der fortæller, at kunderne primært kommer fra Solrød – men også Køge og Greve.
Sidste år udvidede de med en stubbefræser, og i år bliver det en hedvandsrenser.
Et klima-perspektiv
Henrik forklarer, at det lige nu blot er en ’hyggeforretning’, for overskuddet bruges som nævnt på nye maskiner. De har hver især fuldtidsjob ved siden af inden for henholdsvis entreprenør- og advokatbranchen.
– Så mødes vi en gang imellem over en øl og taler om de næste investeringer. Der er jo også et klima-perspektiv i forretningen, for det er naturligvis bedre, at man deles om maskiner i god kvalitet i stedet for, at vi alle har billige Kina-maskiner liggende i skuret, siger Henrik.
Planen er, at de gerne vil udvide og have maskiner til indendørs-projekter. Lige nu er der nemlig kun maskiner til udendørs-projekter.
Man kan læse meget mere og leje på www.Prisleje.dk.
Kilde: Viborher.dk