På Kursuscentret på Køge Handelsskole kan du få din mentale værktøjskasse fyldt op med redskaber til at styrke dig selv og dine samarbejdsrelationer. På fire moduler får du nyeste viden, masser af praksis samt faglig såvel som personlig udvikling serveret af kompetent underviser.
I starten af oktober kører Kursuscentret på Køge Handelsskole sit 22. uddannelsesforløb i ”Coaching som arbejdsredskab”. Kurset er målrettet medarbejdere, ledere og selvstændige, der har en stor udadvendt kontaktflade til borgere, kunder, medarbejdere, klienter mv.
”Forløbet har selvfølgelig ændret form og karakter hen over årerne siden 2006, hvor vi kørte det første Coaching 1 og 2,” fortæller Ann Kofoed Tvilling, som i det daglige kaldes Tville.
”Vi startede op uden egentligt at være klar over, hvor stort coaching ville blive som begreb. Det var mest af personlig interesse, men det viste sig hurtigt, at kursisterne ville dybere ind i emnet og sendte deres kollegaer på det næste hold, og sådan er det fortsat”, siger hun og fortsætter: ”Jeg er både glad for og stolt af, hvor mange, der kommer via anbefaling af andre”.
”I sin nuværende form er modulet på 11 højeffektive dage, spækket med redskaber og værktøjer, udfordringer og såvel teori som praksis… især praksis. Der skal være kød på fra start – og kursisterne skal finde det udbytterigt fra dag 1,” siger Tville.
”Kursusdagene er fordelt over fire måneder, så deltagerne får rig mulighed for at benytte og træne redskaberne til bl.a. at skabe motivation, dyrke selvledelse, udvikle et team, stå fast – også ved sig selv, se på konfliktopløsning og at styrke samarbejdsrelationen – for bare at nævne lidt,” siger Tville.
Greb i det personlige
”Det er umuligt at tilegne sig faglige kompetencer uden at rykke sig personligt på et forløb som dette – og det skal man ville,” siger Tville.
”Som kursist inviteres man efterfølgende ind i et Coaching Netværk med temaaftener og efteruddannelse, så man kan holde sin viden ved lige og tilegne sig ny viden i et attraktivt netværk.
Det er også gennem et veletableret netværk, at jobåbninger kan blive skabt – og i dag er coachingkompetencer noget, der efterspørges i jobannoncer, såvel på medarbejder- som på lederniveau i en lang række brancher… Det er, fordi det virker! Men det er vigtigt, at såvel etik som teknik er på plads,” siger Tville.
”Coaching som arbejdsredskab” – modul 1 til 4 kører på AMU-niveau på Kursuscentret på Køge Handelsskole. Får man smag for det, kan man efterfølgende tilmelde sig et eksamensforløb med ”Coaching som tema på en akademiuddannelse” – og endda få et forspring, hvilket mange gør.
”Det er faren ved uddannelse. Det er stærkt vanedannende!,” siger Tville, som udover at undervise på Kursuscentret, haft sin egen praksis med bl.a. coaching, gennem de sidste 10 år. ”Virkeligheden skal med ind i klasseværelset,” understreger hun.
”Tilmeld dig via uddannelse.dk kviknummer ”amucoa3614”. Ved yderligere spørgsmål, kan man kontakte kursussekretær Katja Lorentzen på 5667 0488,” siger Tville.