I 2024 er der valg til menighedsrådene, og er du medlem af folkekirken, kan du få en plads i dit lokale menighedsråd og være med til at bestemme.
Et menighedsråd er ligesom en bestyrelse i en virksomhed. Det er her, at strategien og planerne lægges, og her man forvalter det økonomiske budget, som kirken og sognet tildeles af Kirkeministeriet.
Som medlem af et menighedsråd er du med til at beslutte, hvad der skal ske i dit sogn, hvilke aktiviteter der skal afholdes, hvordan kirkens bygninger skal vedligeholdes, hvordan personalegruppen i kirker og kirkens bygninger skal se ud. Du er også med til at beslutte, hvordan du og de andre i menighedsrådet bedst forvalter kirkens budgetter.
Den 14. maj kl. 18.30-21.00 er der orienteringsmøde i Jersie Sognehus. Her vil det siddende menighedsråd fortælle om de opgaver, man har løst, og hvordan det er at arbejde i et menighedsråd.
”Målet med orienteringsmødet er at informere om menighedsrådet som instans og det arbejde, der er udført i de sidste fire år. Det vil nok komme bag på de fleste, hvor stor grad af medbestemmelse og medindflydelse man har som medlem af menighedsrådet. Vi har en række dygtige kandidater, der fortsætter i menighedsrådet, men et drømmescenarie kunne være, at en række yngre kræfter også kommer til”, siger Christina Ines Wandel, der er sognepræst i Jersie og Kr. Skensved Sogne.
Som en bestyrelse
At sidde med i et menighedsråd rummer mange af de samme opgaver, som man vil opleve i en virksomheds bestyrelse. Det giver derfor god erfaring og masser af viden, som man – som yngre kandidat – kan tage med i ens videre karriere. Man får bl.a. indblik i økonomi og budgettering, strategi og planlægning, personalesammensætning og ledelse.
Orienteringsmødet den 14. maj går forud for den egentlige valgforsamling den 17. september, hvor selve valget af det nye menighedsråd foregår. De to datoer er gældende for alle landets sogne og menighedsråd.
Kilde: Jersie Kirke