Går du med et ønske om at holde op med at ryge, så tilbyder Solrød Kommune et gratis rygestopkursus.

I Solrød Kommune ryger ca. 14 % af de voksne borgere dagligt, og hele 74 % af dem ønsker at stoppe. Det viser en spørgeskemaundersøgelse lavet i forbindelse med den sidste Sundhedsprofil fra Region Sjælland og kommuner fra 2013.

50 % af dagligdagsrygerne angiver desuden at de ønsker hjælp til at gennemføre rygestoppet. Den hjælp kan de bl.a. finde i Solrød Kommune i form af et rygestopkursus, som en lang række borgere har gode erfaringer med:”

“Jeg har fået det bedre med mig selv! Jeg synes ikke længere, at jeg selv eller mit hjem lugter, så jeg er rigtig glad for mit rygestop,” siger Bente Thomas, som var på rygestopkursus i Solrød Kommune tidligere på året.

”For mig var rygestopkurset en succes. Jeg har nu været røgfri i 100 dage, hvilket har sparet mig for 8.000 kr. indtil nu. På kurset lærte jeg, hvordan nikotin påvirker nervecellerne, og hvorfor man får abstinenser ved rygestop. Rygestopvejlederen kunne forklare mig, hvilken rygestopmetode der passede til mig. I mit tilfælde var det nikotinplaster, der var løsningen. Jeg blev vejledt i, hvordan jeg skulle trappe ud af nikotinprodukterne, så jeg nu er helt fri for at bruge penge på hverken smøger eller plaster,” siger hun.

Få professionel hjælp  Solrød Kommunes rygestopkursus består af fem mødegange á ca. to timers varighed, og det er gratis at deltage. Solrød Kommune samarbejder blandt andet med nabokommunerne Greve og Køge om rygestopindsatsen. Det betyder, at borgerne kan bruge rygestoptilbuddene på tværs af kommunerne.

Men selvom man har et stort ønske om at stoppe med at ryge, kan det være meget svært. Ikke mindst, hvis man står alene med udfordringen:

”Derfor kan det være en rigtig god idé at tilmelde sig et kursus, hvor man får professionel hjælp og støtte fra andre i en lignende situation,” siger forebyggende medarbejder Steffen Wegner Høyer. 

Tid, sted og tilmelding Næste rygestopkursus starter onsdag den 8. juni 2016 kl. 18-20. Kurset bliver afholdt i mødelokale 24 over Solrød Bibliotek. De efterfølgende gange er: den 15., 22. og 29. juni samt 6. juli, også kl. 18-20.

Der vil blive oprettet flere hold i forhold til efterspørgslen. Så hvis du fx er interesseret i at deltage i et rygestopkursus i dagtimerne eller en anden ugedag, så send en forespørgsel. Så vil kommunens forebyggelseskonsulent forsøge at tage højde for det i planlægningen.

Vil du tilmelde dig kurset, skrive dig på venteliste eller bare høre mere, så send en e-mail til rygestop@solrod.dk eller ring/sms til forebyggelseskonsulent Louise Leilund på tlf. 5116 9312.

Læs mere om de forskellige muligheder for hjælp til rygestop her

 

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.