I går aftes skete det, som mange skeptikere først havde spået som umuligt, og siden hen havde spået ikke ville holde.

Pr. 01.01.2022 tiltræder jeg som ny borgmester i Solrød Kommune! Det er jeg både stolt og beæret over.

Jeg skal være den første til at indrømme, at konstitueringsforløbet ikke har været et kønt syn. Det har mange – herunder mig selv – et stort ansvar for.

Men med det sagt, er slutresultatet særdeles fornuftigt. Borgerne ønskede en ny borgmester, og det fik de.

Faktisk følger borgmester-posten, 1. viceborgmester-posten og 2. viceborgmester-posten præcis de afgivne personlige stemmer:

Borgmester: Emil Blücher (LA), 1.581 stemmer
1. viceborgmester: Niels Hörup (V), 1.146 stemmer
2. viceborgmester: Jonas Ring Madsen (Soc.), 973 stemmer

Og at netop der sidder en blå politiker for bordenden, hvor blot 4 ud af 19 mandater er røde, er ligeledes i fin tråd med valgets resultat.

De seneste år har budt på en del armlægninger, mellem byrådets forskellige blå partier. Derfor er jeg også glad for, at vi har fået renset luften, og nu kan se fremad. Når det kommer til stykket, er vi enige om mange ting – men af og til, er vi uenige om hvordan vi kommer hen til målet.

Selvom at der er blåt flertal, ønsker jeg ikke at der skal føres blokpolitik de næste fire år. Jeg har derfor både et håb og en tro på, at vi vil kunne stable et bredt politisk samarbejde på benene – hvis ikke til at starte med, så i hvert fald på sigt.

Den bedste vej til at genskabe tillid, såvel til skuffede borgere som til skuffede byrådskollegaer, er gennem konkrete politiske forandringer.

Liberal Alliance er gået til valg på at vi skal have skabt en række ændringer, i hvordan byrådet arbejder, og hvilken rolle vores forvaltning skal spille. Disse ønsker er naturligvis ikke glemt – og vi kommer til at forfølge dem benhårdt.

En vigtig ting i denne forbindelse, er at vi i det nye år, kommer til at udrulle en ny politisk struktur. Her vil de nuværende tre udvalg blive erstattet af fem udvalg, så byrådsmedlemmerne får bedre mulighed for at arbejde med de sager, planer og politikker, som har stor indflydelse for vores kommune.

Dialog og åbenhed er stadig også vigtigt for mig. Vi kommer derfor til at igangsætte en række initiativer, som vil styrke dialogen og borgerinddragelsen.

Stay tuned. Jeg er overbevist om, at den kommende byrådsperiode vil byde på mange positive overraskelser for jer som borgere.

Bedste hilsner
Emil Blücher

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.