Solrød Kommune har givet dispensation til etablering af rekreativ opholdsplads
Dispensationen er meddelt i medfør af naturbeskyttelseslovens § 65 stk. 2.
Det er en betingelse for dispensationen, at projektet gennemføres i hht..projektbeskrivelsen og den tilhørende projektplan. Herunder er det vigtigt at opholdspladsen bliver udformet så det stadig er naturen, der er i højsæde.
Dispensationen er givet på grundlag af projektbeskrivelsen og den tilhørende projektplan.
Formålet med naturbeskyttelseslovens § 17 er at sikre skovenes værdi som landskabselementer, at opretholde skovbrynene som værdifulde levesteder for plante- og dyrelivet og at beskytte skovene mod blæst.
Skovbyggelinjen er en generel linje på 300 m, der gælder for alle offentlige skove og visse private skove.
Projektet har i hhv. juni og august opnået dispensation fra fredningen og fra strandbeskyttelseslinjen. I begge dispensationer er der lagt vægt på, at etableringen af de ansøgte publikumsfaciliteter vil forbedre offentlighedens muligheder for anvendelse af området til rekreative formål. Der er endvidere lagt vægt på, at opholdspladsen etableres i tilknytning til en eksisterende bygning og på arealer hvor der tidligere har ligget en restaurant og en kiosk.
I forhold til nærværende afgørelse er der lagt vægt på at opholdspladsen anlægges i tilknytning til den eksisterende toiletbygning og på et område der allerede i dag er præget af menneskelig aktivitet. Området rummer stadig rester tidligere bygninger og ser forladt og rodet ud. Det er derfor vurderingen, at anlæggelsen af opholdspladsen vil på mange måder højne områdets værdi. De aktiviteter, der i fremtiden vil være knyttet til opholdspladsen foregår allerede i vidt omfang i dag og det er vurderingen at etableringen af publikumsfaciliteterne ikke vil ændre på skovbrynets værdi som levested for plante- og dyrelivet.
Trylleskoven er ejet af Solrød Kommune og det har derfor ikke været nødvendigt at sende dispensationsansøgningen i høring.
Klagevejledning
Dispensationen vil blive offentliggjort på www.solrod.dk den 10. november 2014.
Dispensationen kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet.
Klagefristen er 4 uger fra den dag afgørelsen er meddelt, dvs. at klagefristen udløber den 8. december 2014.
Klageberettigede er efter naturbeskyttelseslovens § 86:
· ansøgeren,
· ejeren af ejendommen,
· offentlige myndigheder,
· lokale foreninger og organisationer, som har væsentlig interesse i afgørelsen, og
· landsdækkende foreninger og organisationer, som har beskyttelse af natur og miljø eller rekreative interesser som formål.
En eventuel klage skal være skriftlig og sendes til Solrød Kommune på mail teknisk@solrod.dk eller pr. brev til Solrød Center 1, 2680 Solrød Strand. Solrød Kommune videresender klagen til Natur- og Miljøklagenævnet.