Slagtermester Kim Clifford fra Meny kan fejre 25 års jubilæum
Af Marianne Due
Målet var at blive kok, men på EFG-basisåret fandt Kim Clifford ud af, at det var slagterfaget, der havde hans interesse, og den 1. februar kan han fejre 25-års jubilæum som slagtermester i Meny i Solrød Center.
Kim Clifford blev også udlært i Meny, der dengang hed Favør. Det var tilbage i 1979, da Henning Arlofelt Petersen var slagtermester i butikken, og Kim hævder, at dronning Margrethe kom til byen for at markere, at han startede i lære. Helt sandt er det dog ikke, men dronningen var i byen og Dannebrog var hejst på alle flagstænger, fordi S-togsstationen Solrød Strand blev indviet med pomp og pragt.
Efter læretiden fik Kim Clifford arbejde i forskellige slagterbutikker, inden Henning Arlofelt Petersen, som var blevet butikschef, kontaktede Kim og spurgte, om han ikke skulle tilbage til butikken i Solrød Center.
– Og sådan har den ene dag og den ene købmand taget den anden, konstaterer Kim Clifford, om de 25 års udvikling, hvor butikken også har skiftet navn nogle gange undervejs fra Favør til Prima og SuperBest, inden den blev til en Meny for ti år siden. – Jeg har heldigvis stadig mange af de samme kolleger, vi har endda haft en, der kunne fejre 40 års jubilæum, fortæller han.
Slagterfaget har også udviklet sig i årenes løb. I dag står slagteren ikke længere med et helt dyr, der skal skæres ned til familievenlige portionsstørrelser. Kunderne efterspørger heller ikke kød til supper og langtidstilberedte grydestege men foretrækker middagsretter og gode bøffer.
Uanset typen af kød, så går Kim Clifford op i dyrevelfærd. Han mener, at der tydeligt kan smages forskel på kødets kvalitet, og hvis kunderne kommenterer, at prisen ligger i den høje ende, så har han også en løsning på det.
– Som slagter går jeg op i, at de dyr vi spiser, skal have haft det godt. Det gælder både fjerkræ, svin og okse. Kvalitet og dyrevelfærd koster lidt mere, så mit motto er: Spis lidt mindre – men bedre, siger Kim Clifford. Hakket kød er dog ikke gået af mode de sidste 25 år, og det er faktisk en af slagtermesterens egne favoritter, når han bliver spurgt til sin livret. – Ha ha. Min livret er mange ting, og jeg plejer at sige, at min livret er kvalitet, men jeg kan især godt lide friskhakkede farsprodukter. Fx forloren hare – det er en gudespise for mig, siger han.
Om der kommer ’forloren hare’ på menuen, når datoen runder den 1. februar, og 25-års jubilæet skal fejres, vides ikke, men slagtermesterens jubilæum bliver markeret med gode tilbud i butikken fredag den 31. januar 2025, hvor kunder og forretningsforbindelser også får lejlighed til at hilse på Kim Clifford, når der er reception kl. 15-17.