15-årige Johanne Rand Mølau fra Roskilde har været med i Den store juniorbagedyst. Johanne har fritidsjob i delikatessen i SuperBrugsen i Havdrup og har de seneste mange uger sagt ja til adskillige selfies sammen med kunderne, som har genkendt hende fra tv-programmet.
– Det har været den vildeste oplevelse at være med i Den store juniorbagedyst, siger 15-årige Johanne Rand Mølau, som er glad for, hun fik muligheden for at prøve kræfter med at bage kager på tv og være en del af en tv-produktion.
Johanne har med sikker hånd bagt sig helt frem til finalen. Johanne Rand Mølau har fra begyndelsen af Den store juniorbagedyst, som har rullet over skærmen de seneste mange lørdage, været kendt for, at hun er pertentlig og hurtig, som dommerne har rost hende for, og det galt også i finalen den 6. april, hvor der først skulle bages tårne på en time og 45 minutter. Johanne vandt med et tårn med det franske flag i blå, hvid og rød. Mesterværket var også i det franske med en kage med det franske flag og Eiffeltårnet på toppen i chokolade. I et tæt opløb gik sejren i Den store juniorbagedyst til Natascha, som undervejs havde sikret sig flest mesterbagerforklæder.
Bage programmet Den store juniorbagedyst har været sendt på DR over flere lørdage og er et program, hvor otte unge i alderen fra 12 til og med 15 år dyster om blandt andet at kreere de flotteste mesterværker med god smag.
– Det har været en både sjov og spændende oplevelse. Det sjove begynder allerede med castingen. Man skal møde frem med en kage og fortælle lidt om sig selv og vise, at man godt tør stå på en scene og fortælle en masse ting om sig selv. Jeg har prøvet det nogle gange, for jeg har meldt mig til Den store juniorbagedyst, siden jeg var 12 år. Jeg er faktisk glad for, at det først blev til denne sæson, jeg blev valgt til programmet, for jeg har været meget mere klar på opgaven, fortæller Johanne Rand Mølau, som bor i Roskilde.
Vild med at pynte
Johanne Rand Mølau er meget glad for at bage alle mulige kager og særligt at pynte dem. Det var også årsagen til, at hun valgte at melde sig til programmet.
– Da jeg var mindre, havde min mor altid bagt lækre kager blandt andet en flot Frost kage. Under corona begyndte jeg selv at bage meget, når jeg kedede mig. Jeg blev bare bedre og bedre til at bage forskellige kager og syntes, det var sjovt, fortæller hun og fortsætter:
– Det er fedt med hele den produktion, der er bag programmet. Produktionen og vi deltagere bliver nærmest en lille familie, hvor vi hjælper hinanden. Det kan man godt se på tv. Det er fedt i forhold til programmet for voksne, hvor deltagerne er mere konkurrenter.
I forbindelse med optagelserne til programmerne, så bor deltagerne på hotel sammen, så der lærer de også hinanden at kende.
– Vi hygger med blandt andet at spille bordfodbold, så det er både sjovt, både når vi er inde og bage og i pauserne. Jeg er stolt af, at jeg kom med i programmet og glad for min indsats. Det er oplevelsen, man går efter og venskaber, fortæller Johanne Rand Mølau, som også har vænnet sig til, at flere spørger, om det ikke er hende fra tv. Johanne er nemlig ikke kun til kager, hver uge er hun på job i delikatessen i SuperBrugsen i Havdrup
– Senest blev jeg faktisk genkendt af en tre-årig, og der er flere, der handler i delikatessen, som siger, er det ikke dig fra Den store juniorbagedyst. Nogen vil også gerne lige have et billede sammen med mig. Det er meget sjovt og alle er venlige, fortæller hun.
Johanne er også til smørrebrød
– Jeg er meget glad for mit fritidsjob i delikatessen i SuperBrugsen, jeg har været der cirka et år nu. Jeg tager imod bestillinger og arbejder i køkkenet, hvor jeg laver smørrebrød og hvor jeg nyder at pynte platter. Det er tag med hjem tilbud, hvor vi for eksempel i en bakke har alt til lav-selv -stjerneskuddet, som skal pyntes pænt, det kan også være alt til burgere og meget mere.
Til sommer afslutter Johanne Rand Mølau 9. klasse, og hun ved allerede nu, at så står den på et år i USA. Hvad hun skal derefter, det ved hun ikke helt. To ting er lige nu med i overvejelserne, det er en konditorskole i Paris eller noget med mode.
– Det skal under alle omstændigheder være noget kreativt. Jeg kan godt lide at lave noget med mine hænder, og det med at pynte er lige sagen, både når det er kager og smørrebrød, fortæller hun.
Af Helle Midskov, Viborher.dk