Info-møde om Efterskoler på Solrød Gymnasium for interesserede elever og forældre fra Greve, Køge, Solrød og Stevns kommuner.

Tirsdag den 6. september kl. 19.00. Med velkomst ved viceborgmester Kim Sunesen fra Solrød kommune

Vær klædt på inden du vælger efterskole eller en fri fagskole…..

UUV – Ungdommens UddannelsesVejledning – inviterer elever og forældre 6.-8. klassetrin til Info-møde om Efterskoler, hvor forskellige efterskoler og en fri fagskole giver en ”smagsprøve” på efterskolelivet.

Efterskolevalget skal helst foretages i god tid, være godt planlagt og være noget man glæder sig til. Derfor afholder UUV Køge Bugt Info-møde om Efterskoler. De to planlæggere af efterskolearrangementet Kirsten Rubæk Olsen og Ove Christiansen, begge vejledere i UUV, opfordrer derfor elever og forældre til at kikke forbi og få et indtryk af, hvad efterskolerne samt en fri fagskole kan tilbyde inden ungdomsuddannelsen vælges.

Info-mødet på Solrød Gymnasium er et tilbud, som kan give et godt overblik inden familien tager til Efterskolernes Dag sidste søndag i september, hvor alle efterskoler og Frie Fagskoler holder åbnet hus kl. 13.00-17.00.

Et efterskoleophold kan byde på meget andet end faglige udfordringer. Hver skole har sin profil og forskellige linjer, der kan vælges iblandt. På mange skoler er det almindeligt, at blive skrevet op flere år før man begynder.

Erfaringerne i UUV Køge Bugt viser, at mange forældre oplever det som uoverskueligt at danne sig et overblik over de mere end 250 efterskoler. Forskellige tilbud skal undersøges og elevens interesser, uddannelsesmål og ønsker skal hænge sammen med indholdet på den valgte efterskole. Måske udskydes valget om efterskole så længe, at det bliver et begrænset antal der kan vælges imellem, da mange skoler allerede vil være fyldt op.

Infomødet på Solrød Gymnasium kan være med til at give svar på nogle af de mange spørgsmål samt klarhed over hvilke parametre, der er vigtige for den enkelte i forhold til valg af skole.

UUV Køge Bugt byder velkommen, viceborgmester Kim Sunesen, Solrød Kommune holder en kort åbningstale og  Kirsten Jeppesen, repræsentant for efterskolerne, giver en generel orientering om efterskolemuligheden. Derefter byder hver af skolerne på en kort præsentation af netop deres profil. Efterfølgende vil der efter eget valg være mulighed for at få en uddybende orientering fra to af de repræsenterede skoler.

Læs mere på www.efterskole.dk og www.friefagskoler.dk

 

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.