Der bliver taget godt hånd om færdigbehandlede patienter, der ikke kan udskrives direkte fra hospitalet til eget hjem i Greve. Det viser en ny rapport udsendt af blandt andet Sundhedsministeriet.
Greve Kommune er god til at tage hånd om færdigbehandlede borgere, der ikke kan udskrives fra hospitalet direkte til eget hjem. Og det gælder både patienter fra somatiske og psykiatriske hospitaler.
Det gode resultat fremgår af en ny rapport ”Indblik i sundhedsvæsenets resultater”, som placerer Greve Kommune på en samlet 11. plads blandt danske kommuner.
”Jeg glæder mig over, at vi i Greve Kommune er gode til at hjemtage færdigbehandlede borgere, der ikke kan udskrives direkte fra hospitalet til deres eget hjem”, siger formand for Social- og Sundhedsudvalget Liselott Blixt. ”Vi har fra 2012 til 2013 oplevet et fald i antallet af dage, færdigbehandlede Greve borgere ligger på hospitalet, og det skyldes i høj grad, at vores rehabiliteringscenter Hedebo nu er fuldt udbygget. Samtidig har vi i Pædagogisk Psykiatrisk Vejledningscenter, PPV, kunnet tilbyde borgere, der lige er blevet udskrevet fra et psykiatrisk hospital, støtte 24 timer i døgnet.”
Rapporten viser imidlertid også, at der er rum for forbedringer, når det handler om at undgå akutte genindlæggelser på hospitaler og at forebygge indlæggelser, der kunne have været undgået gennem en kommunal indsats og. Det skal der nu gøres noget ved.
”Vi vil nu i Social- og Sundhedsudvalget se på, hvordan vi til gavn for Greveborgerne også kan blive bedre til både at forebygge indlæggelser og at nedbringe antallet af akutte genindlæggelser”, siger Liselott Blixt, formand for Social- og Sundhedsudvalget. ”Vi vil blandt andet se på, om KOL-patienter, der rammes af lungebetændelse, kan komme på rehabiliteringscenter Hedebo frem for at blive indlagt. Og om vi kan skabe bedre tilbud til ældre og kronisk syge, så vi kan nedbringe antallet af akutte genindlæggelser.
Rapporten ”Indblik i sundhedsvæsenets resultater” kan ses på KL’s hjemmeside.