Det var en begejstret teamleder Pia Hegner, fra Ungdommens Uddannelsesvejledning, der bød de langt over 400 elever og forældre velkommen til uddannelsesaftenen på Køge Gymnasium, der velvilligt havde lagt lokaler til det tredje af UUV’s 9 store Ung til Ung uddannelsesarrangementer for folkeskolernes 8. klasser i Køge Bugt.
”En vejledningsreform betyder, at I som forældre i højere grad bliver ansvarlige for at jeres barn vælger og tilmelder sig en ungdomsuddannelse” betonede Pia Hegner i sin velkomst. ”I aften vil I møde 21 unge, der fortæller om erhvervsuddannelserne og om de gymnasiale uddannelser. Selv om I allerede har en ide om valget af ungdomsuddannelse, vil jeg opfordre jer til at være åbne og nysgerrige omkring det I høre fra eleverne” sluttede Pia Hegner.
Projektleder Jørgen Blond introducerede de 21 Ungeguider, som var aftenens Ung til Ung vejledere i de to seancer hvor den godt 400 mand stor gruppe blev delt op i mindre grupper som hørte de unge, der frivilligt fortalte om deres uddannelsesvalg og deres vej gennem uddannelsen efter folkeskolen. ”Tag godt imod dem”, sagde Jørgen Blond, inden forældrene og eleverne blev sendt ud til de unge som var parate med deres historier.
En stor gruppe elever for forældre blev siddende i salen fra Hotherskolens tre 8. klasser. De øvrige klasser fra Vemmedrup, Søndre skole og Herfølge skole blev sendt ud til lokaler på gymnasiet hvor ungeguiderne var klar til at give oplæg.
UUV vejleder Anne Vibe Andreasen fra Hotherskolen bød velkommen til de over 100 elever og forældre inden bolden blev givet videre til Mark, Julie og Ocean der fortalte om netop deres uddannelsesvej og om deres uddannelsesvalg med udgangspunkt i erhvervsuddannelser fra EUC Sjælland, Roskilde Handelsskole og Roskilde Tekniske skole. På den sidste skole var Ocean i gang med mekanikeruddannelsen. Dog havde Ocean været en omvej forbi en anden uddannelse og aftjent værnepligt inden den aktuelle uddannelse blev påbegyndt. Der blev tal og lyttet og det blev styret af Anne Andreasen.
Det var en aften hvor uddannelse var på dagsordenen, men hvor også mange andre ungdomsudfordringer kom frem. Det gode afsæt fra folkeskolen er vigtigt, men sådan er det ikke altid fremgik det af de unges historier. Ungdommens gå på mod strålede ud af Ungeguiderne, som alle fremviste stort mod med deres individuelle historier, der bød på såvel med- som modgang.
Arrangementet på Køge Gymnasium var det tredje af 9 store uddannelsesarrangementer som UUV er vært for. Eleverne i 8. klasse har mødepligt, da der er tale om omlagt undervisning med registrering ved indgangen.
Arrangementerne fortsætter efter planen med næste stormøde på CPH West for Arena-, Krogård-, Tjørnely- og Hedelyskolerne i Greve Kommune.
Omtale af det samlede projekt med Ung til Ung vejledning på 9 ungdomsuddannelser omfattende ca. 3.600 elever og forældre fra 8. klasse i Køge Bugt kommunernes folkeskoler.