Sjælland trækker især tyske sommerhusgæster til. 2015 slog alle rekorder for udlejningen af danske feriehuse, og nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at 2016 går ad endnu bedre veje. Det oplever man også på Sjælland, lyder meldingen fra Sol og Strand Feriehusudlejnings afdelinger i området. Her er det især danskere og tyskere, der fylder i statistikken.

Udlejningen af danske feriehuse går bedre end nogensinde før. Det viser netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik, der gør det muligt at få et samlet billede af første halvår 2016. I perioden overnattede turister 6,1 mio. gange i danske feriehuse, hvor danskerne stod for 1,6 mio. af overnatningerne, mens turister fra andre lande stod for de resterende 4,5 mio. overnatninger. Det er det bedste halvår siden 2004, hvor Danmarks Statistik begyndte at opgøre tallene på månedsbasis, og en vækst på intet mindre end 5 procent sammenlignet med 2015, som viste sig at blive et rekordår.

Den positive udvikling mærker man også hos Sol og Strand Feriehusudlejnings afdelinger på Sjælland, der ligger i henholdsvis Odsherred og Gilleleje. Her er tilstrømningen af de mange turister ualmindelig stor:

Vi har i det første halvår af 2016 oplevet en enorm efterspørgsel på sommerhuse. Sjælland er en attraktiv destination, og mange af vores naboer vil gerne hertil, forklarer rådgiver Finn Jensen fra Sol og Strand Feriehusudlejning i Gilleleje og Odsherred.

Tyskere strømmer til Sjælland
Hos Sol og Strands sjællandske afdelinger har man også gjort besøgstallene op for årets første halvår. Af tallene fremgår det, at det næstefter danskerne er tyskere, der fylder mest i de sjællandske besøgstal med 30 procent. 43 procent af de besøgende var danskere, mens Norge stod for 8 procent. Det er således danskere og tyskere, der viser den største interesse for at holde sommerhusferie på Sjælland, og især Sydvestsjælland får glæden af de tyske turister, da de i området udgør hele 40 procent af sommerhusgæsterne.

De danske kyster er populære, og da tyskerne nemt og hurtigt kan komme til områderne i bil, er det heller ikke underligt, at det er en nationalitet, der fylder meget i statistikken,konstaterer Finn Jensen og fortsætter:

Samtidig oplever vi i øjeblikket en del uro rundt omkring i Europa og resten af verden, og det er selvfølgelig blandt årsagerne til den stigende efterspørgsel fra blandt andre tyskerne. Desuden er de sjællandske kyster stille og rolige områder, som byder på skøn natur, og det foretrækker mange.

 I Nordvestsjælland var det danske besøgstal højere end det sjællandske gennemsnit, da hele 52 procent af Sol og Strands ferierende gæster var danskere.

 2016 ser ud til at blive rekordår

Selvom den danske sommer som bekendt ikke har været præget af det bedste vejr, har det tydeligvis ikke bremset væksten i sommerhusbookingen. Ifølge Danmarks Statistik er der 291.500 bookede husuger for andet halvår af 2016, og det er en vækst på 3 procent sammenlignet med sidste år. Spørger man Finn Jensen fra Sol og Strand Feriehusudlejning, tyder meget derfor også på, at branchen sætter rekord for tredje år i træk:

Både i 2014 og 2015 slog vi alle udlejningsrekorder, og selvom det er for tidligt at melde noget endegyldigt ud, ser 2016 ud til at slå de to tidligere år, slutter Finn Jensen, mens han understreger, at der ville kunne lejes endnu flere huse ud, hvis der var flere ejere på det sjællandske marked, der havde lyst til at leje sommerhuset ud.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.