I strålende solskin og flot sommervejr spiste 450 deltagere sild på Køge Havn lørdag 24. august. Den traditionsrige Sildens Dag foregik på kajen overfor Bryggeri Braunstein. Her var rejst et kæmpe telt, hvor alle gæsterne kunne sidde og spise de flotte silderetter som seks Køge-restauratører diskede op med.
Og de sildespisende gæster var mere end tilfredse med det fuldt udsolgte arrangement. Den sild, som vandt sildespisernes fleste smagsløg – og blev kåret til årets bedste sild 2019 – var Restaurant Duevangs deLuxe for deres “Sild i hyldeblomst med rørt cremefraiche, dehydreret æble og dild”! Vinderen blev dog skarpt forfulgt, med næsten samme stemmetal af Hotel Niels Juel med “Stegt lakridssild med løvstikke og rødbedesyltede løg”. Og på en flot tredieplads kom restaurant Bossa Novas “Orangesild”!
Glad sildevinder
For den flotte førsteplads modtog Restaurant Duevangs Deluxe et prægtigt indrammet diplom, som overraktes til kokken og hans søn. Diplomet overraktes af Harry Nielsen fra Lions Køge, der sammen med Bryggeri Braunstein har står for den praktiske afvikling af Sildens Dag i Køge.
Det var første gang, at Duevangs Deluxe deltog i den årlige Sildens Dag i Køge, så det er flot gået, udtaler Harry Nielsen fra Lions. Og da restauranten blev spurgt om deltagelse, kom det straks fra restauratør Jimmy: “Vi er på!”
Øvrige silderestauratører, som blev placeret efterfølgende var Krohns Køkken, som også var ny deltager, med sin “Maltede sild”. Jenners Dockside med en “Sommersild med dild og agurk” og Lucky Sushis “Chrispy Ebi”.
Det blev en virkelig god ‘sildedag’. Gæsterne rykkede også uden for teltet i det flotte solskin, hvor ivrige Lions-folk – til alle – sørgede for at komme efter med snapsene, som de mange sild kunne svømme i! Det gode øl kom selvfølgelig fra Bryggeri Braunstein. Og glemmes skal ikke det dejligt friskbagte rugbrød fra præmiebageriet i Karise.
Vi håber på et pænt overskud af det udsolgte arrangement, udtaler Harry Nielsen. Overskuddet går også i år ubeskåret til støtte for en eller to idræts- eller kulturforeninger. Men det skal vi først have gjort op og snakket nærmere om, slutter en glad Harry Nielsen fra Lions Køge.
Kilde: LIONS KØGE