Solrød Center danner den 27. august igen rammen om udstillingen ”Fritid i Solrød”, der giver et indblik i de mange fritidsaktiviteter og foreninger, der findes i Solrød. I år udvides udstillingen desuden med et sundhedsmarked.

Zumba, selvforsvar eller frivilligt arbejde? Vil du være klogere på, hvilke fritidsaktiviteter du skal fylde kalenderen med det kommende år, så kom forbi Solrød Center den 27. august kl. 10.00 til 14.00, når udstillingen Fritid i Solrød 2016 løber af stablen.

Udstillingen giver et indblik i det alsidige og rige udbud af fritidsaktiviteter og foreningsliv i Solrød Kommune, og du får mulighed for at møde repræsentanter fra en bred vifte af kommunens foreninger, aftenskoler og institutioner.

Masser af aktiviteter
Igen i år er programmet spækket med mange forskellige aktiviteter, så der er noget for alle aldersgrupper og interesser.

Traditionen tro vil der være opvisning i både linedans, squaredans, springgymnastik, zumba, cheerleading, selvforsvar og yoga. Der vil også være mulighed for selv at prøve kræfter med forskellige motionsformer. Ældresagens Cykelvenner står desuden klar til at give en cykeltur, og hos Ridderne af Solrød kan man komme tættere på rollespillets verden.

Som noget særligt for førskolebørnene vil der flere gange i løbet af dagen være ”Rend og Hop” med egernet Oliver på græsplænen bag Solrød Bibliotek. Her kan børn og deres familier deltage i sjove lege og øvelser. Oliver har tidligere på året deltaget i kommunes store fælles børnehavedag, så det kan blive et glædeligt gensyn med maskotten.

På det musikalske område vil der være mulighed for at høre uddrag fra diverse musicals ved Scene Kunst Skoler, sang med gospelkoret Jacob´s Ladder og optræden med Solrød Harmoniorkester samt med Teatret Solatea.

Dagen byder også på Gadebørneteater for børn fra fem år og deres familie med AOF/Hinkestenens teatergruppe: ”Brændende Kærlighed”.  Hos KFUM Spejderne vil der være pandekager og popkorn over bål.

Sundhedsmarked

I år er udstillingen desuden udvidet med et sundhedsmarked, som består af tilmeldte repræsentanter fra de private sundhedsaktører i kommunen.

”Her kan du stifte bekendtskab med de forskellige sundheds- og fritidstilbud, der findes i Solrød Kommune – både i foreningerne og i det private. Sundheds- og forebyggelsesområdet i Solrød Kommune er også repræsenteret med en række aktiviteter, og der er mulighed for at få råd og vejledning om sundhedsfremme og trivsel,” fortæller forebyggelseskonsulent, Louise Vivian Leilund, Solrød Kommune.

Åbent hus
Aktivitets- og Frivilligcenteret holder åbent hus hele dagen. Her inviteres inden for i værkstederne, og man kan høre om husets mange muligheder for socialt samvær og aktiviteter.

I år vil hele centergaden fra Rådhuset til Aktivitets- og Frivilligcentret være fyldt med stande, hvor de mange deltagere udstiller deres tilbud til det gode fritidsliv. Her kan borgerne få en god snak med repræsentanterne, spørge ind og blive inspireret til nye fritidsaktiviteter.

De lokale private sundhedsaktører er samlet i en klynge i øst. Her kan man møde behandlere fra Solrød Sundhedshus og lære mere om Body-sds terapi, Kranio-Sakral terapi og naturlig ansigtsløft.

Man kan også få tilbud om træning og rådgivning hos A-Fys, Fysioterapeuterne i Jersie, Kiropraktisk Klinik Solrød, Yoga Winni samt Fitness4life, uanset hvilken form man er i.

Solrød Kommune er også repræsenteret med en stand, hvor man kan høre om kommunens mange forskellige sundhedstilbud, som bl.a. kan forbedre livskvaliteten, hvis man lever med sygdom som KOL, diabetes, hjertesygdom, demens eller kræft. Der er også mulighed for hjælp til livsstilsændringer fx i forhold til rygning og alkohol.  Flere af de lokale patientforeninger deltager og har stande på Centergaden.

Fritid i Solrød arrangeres i et samarbejde mellem Solrød Kommune, Solrød Centerforening og kommunens foreninger, aftenskoler og institutioner. Arrangementet støttes økonomisk af Solrød Kommune og Solrød Centerforening.

10 år med Solrød Kultur- og Fritidsuge

Fritidsudstillingen indleder Solrød Kultur- og Fritidsuge, der ligger fra den 27. august til den 4. september, som i år har 10 års jubilæum. Programmet byder på mange spændende oplevelser i et samarbejde mellem foreninger, organisationer og Solrød Kommune. Det trykte program kan hentes i Aktivitets -og Frivilligcenter, Solrød Bibliotek, Super Brugsen i Havdrup og Solrød samt på Solrød Kommunes hjemmeside.

 

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.