Solrød Kommune er i løbende dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed og har gjort forberedelser, så en smitteopsporingsaftale kan tiltrædes hurtigt, hvis smittesituationen forværres.
Solrød Kommune tager smittesituationen dybt alvorligt, og smitteopsporing er et vigtigt værktøj til at bekæmpe Covid-19.
Derfor er Solrød Kommune løbende i tæt dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed om særlige opmærksomhedspunkter, hvor kommunen kan bidrage til at begrænse smitten. Det kan fx være en særlig aldersgruppe eller et særligt geografisk område, hvor smitten er centreret.
Styrelsen for Patientsikkerhed har ansvaret for smitteopsporing i hele landet. Kommunerne kan indgå et samarbejde med Styrelsen om Patientsikkerhed om at kontakte og vejlede smittede med Covid-19, som styrelsen ikke selv kan komme i kontakt med. Solrød Kommune har på nuværende tidspunkt ikke indgået en sådan aftale med Styrelsen for Patientsikkerhed.
Erfaringerne fra de kommuner, der har indgået en aftale er, at Styrelsen for Patientsikkerhed videresender 3 % af opgaverne til kommunen. Det betyder på nuværende tidspunkt, at de vil videresende mindre end én borger ugentligt til Solrød Kommune.
“At indgå en aftale betyder, at kommunen skal have medarbejdere til at sidde standby alle ugens dage til kl. 22, også i weekenderne. Det er et meget stort set up i forhold til så få henvendelser, der vil blive sendt fra styrelsen på nuværende tidspunkt“, siger Dorte Saabye, direktør i Solrød Kommune, og fortsætter:
“Covid-19-situationen genererer konstant utrolig mange nye opgaver i kommunerne, såsom testning og hjælp til vaccination, som lige nu trækker mange ressourcer. Der bliver knoklet løs på alle områder for at følge med. Vi vil rigtig gerne hjælpe med smitteopsporing, hvor vi kan, og derfor følger vi udviklingen nøje og har gjort forberedelser, så vi hurtigt kan tiltræde en aftale med Styrelsen for Patientsikkerhed, hvis situationen forværres.”
Kilde: Solrød Kommune