Jeg glæder mig til at ses igen
Kirken er en blanding af åben og lukket i øjeblikket. Alle foredrag, koncerter, kor og de forskellige netværk, vi har i kirken, er lukket ned.
Vi er åben for bisættelser. Vi kan også godt holde dåb og bryllup, men for øjeblikket aflyser de fleste selv. Fuldt forståeligt. Vi har faktisk talt om at holde drop in-dåb, når corona er under kontrol, og vi kan være sammen igen.
Og så er vi blevet bedt om at holde korte gudstjenester uden salmesang. Om søndagen sidder vi få mennesker sammen og lytter til Bibelen, lidt musik og en kort prædiken. Der var en kirkegænger i søndags, der på vej ud sagde: ”Tak, det hjalp lige med at holde kontakten til Gud.”
Konfirmanderne kan høre bibelhistorier på en app, og rundt om kirken hænger trosbekendelsen i små tekstbidder, så de kan komme én og én og gå rundt og øve den svære tekst. Konfirmanderne beder i deres bønner, som de sender til mig på sms om, at corona dør, og at de kan blive konfirmeret. Jeg sender en bøn hjem til dem i mine sms’er, og på den måde har vi et fællesskab på afstand.
Det er tomt at gå rundt i kirkerne uden alle jer, der plejer at komme. I er jo nogen, der kommer hver uge og nogen, der kommer til 3-5 store begivenheder hvert år som jul, kyndelmisse, koncert og foredrag.
Os, der arbejder i kirken, tænker meget på jer alle sammen, og på den verden vi lever i sammen. Det er bekymrende at se, hvad der sker på vores jordklode. Jeg håber, at vi er blevet klogere af den alvorlige virus. Og så glæder jeg mig, til vi ses igen.
Charlotte Gravesen
Konfirmander undervises på nye måder
Hvordan undervises konfirmander, når de ikke må komme til forberedelse i kirken på grund af corona?
De fem undervisere i Solrød Strandkirke har delt mange kreative tanker virtuelt, og det er der kommet en række nye og spændende undervisningstiltag ud af.
I haven bag Solrød Strandkirke kan konfirmanderne lære trosbekendelsen og fadervor ved at gå rundt og finde brudstykker af teksten hængt op på træer og i buske. På et vindue ud mod haven hænger en masse sedler med bibelord, som de frit kan vælge mellem og tage med sig hjem.
Konfirmanderne kan også hente en hjælpepakke i kirken. Det er en pose med slik, chai latte, samtalekort, et krammekors, et bloklys og for nogens vedkommende bogen Menneskesønnen om Jesus’ liv.
En af præsterne har nemlig valgt, at hans elever skal læse bogen og besvare spørgsmål ud fra den. Svarene lægges op i en fælles Messenger-gruppe. En anden præst har indtalt en bibelhistorie, som eleverne har fået på sms. De skal svare på spørgsmål til historien – også på sms.
Sms er også valgt som kommunikationsmiddel af to præster, der hver aften i en uge har sendt aftenbønner til deres konfirmander.
Kirke- og kulturmedarbejderen og en af præsterne mødes med deres konfirmandhold virtuelt hver uge. De uddeler bl.a. opgaver og får en snak med eleverne om, hvordan det går.
”For mig er det guld værd at mødes med konfirmanderne virtuelt, så vi kan fortsætte de relationer, vi fik i starten, hvor de blev undervist i kirken. For alle os undervisere er det vigtigt, at konfirmanderne oplever, at der er undervisning for enhver smag og på forskellige måder. Når de kommer og lærer trosbekendelsen i kirkehaven, får de noget frisk luft, og det er hyggeligt at kunne se dem ud gennem vinduet”, fortæller kirke- og kulturmedarbejder Anita Obeling Kring, der er en af de fem undervisere.
De savner dog alle det ugentlige nærvær med konfirmanderne og glæder sig til, at det igen bliver muligt at mødes – ikke blot virtuelt.
Kilde: Solrød Sogn