Mandag d. 27. juli mødte seniorspejderne fra Radulf Gruppe op i Kastrup lufthavn behørigt iklædt mundbind og pakkede rygsække til en god uges eventyr på Færøerne.
Første møde med Færøerne var den obligatoriske Covid19 test, som dog forløb smertefrit og alle blev heldigvis testet negative, så turen kunne fortsætte til den lille by Oyrarbakki.
Spejderne indkvarterede sig efter aftale på den lokale skole, der dannede base for oplevelserne frem til den 3. august, hvorefter basen blev flyttet til Torshavn.
“Vi ankom til Færøerne dagen før deres nationaldag. På selve nationaldagen havde vi sat os for at handle ind til de kommende dages måltider. Vi havde i første omgang overset, at butikkerne i de mindre byer var lukkede og konstaterede på dagen at busserne rimeligvis prioriterede, at de lokale kunne komme til Torshavn for at fejre nationaldagen”. Vi er heldigvis vandt til at blive håndtere udfordringer, så det tog os ikke længe at finde en busrute i modsat retning til Færørenes næststørste by Klaksvik, hvor vi kunne få foretaget vores madindkøb til de næste dage” udtaler William Hedegaard Langvad.
Den efterfølgende dag besøgte vi igen Klaksvik, hvor vi vandrede op på toppen af fjeldet “Klakkur” og kunne nyde en fantastisk udsigt over den dal, hvor Klaksvik ligger. Klakkur er 413 meter højt, og det var en fin højde for os, der ellers kun er vandt til Himmelbjerget.
På forhånd havde vi diskuteret, at vi gerne ville smage friskfangede fisk, så vi fandt en fiskehandler på havnen i Klaksvik. Vi fik et godt tilbud på 4 kilo “kuller”, som dannede grundlag for vores aftensmad de 4 dage. Det var virkelig lækkert, men vi køber nok lidt mindre næste gang, griner William.
De efterfølgende dage brugte vi på at udforske Klaksvik, Torshavn i form at besøg på nationalmuseet, de gamle forsvarsværker Skansin, den gamle bydel og slutteligt besøge øen Nólsoy.
Da vi studerede de forskellige muligheder for offentligt transport noterede vi os, at man kunne flyve i helikopter fra blandt andet Klaksvik til Torshavn. Den mulighed kunne vi ikke stå for, så vi skyndte os at booke billetter. Det var en fantastisk tur, og helikopterne der fungerer som redningshelikoptere blev heldigvis ikke kaldt ud. Selv om fjeldene på Færøerne er flotte set fra jorden, er de endnu flottere set fra luften.
Vi havde på forhånd etableret kontakt med de lokale spejdere i Torshavn og gruppelederen “Bogi” fra KFUM spejderne tog godt imod os, og vi blev indkvarteret i deres hytte. Han tog os blandt andet med på en guidet tur i Fjeldene omkring Torshavn og viste os blandt andet deres lokale lejrpladser herunder “Lille Danmark”. Vi undrede os lidt over betegnelsen “Lille Danmark” til vi fik forklaringen: området er fladt og består af en bund af jord fremfor klippe så man rent faktisk kan sætte teltpløkke i.
Den sidste aften kom Bogi med de lokale specialiteter i form af hval, spæk, skærpekød og tørret fisk, som vi naturligvis skulle smage på. Det var interessant at smage på, men vi købte dog ikke et lager med hjem til fryseren.
Den 5. august var det tid for os til at vende hjem til Danmark mættet med indtryk efter 10 dages oplevelser.
“Det er helt sikkert ikke sidste gang vi sætter fod på Færøerne” slutter William Hedegaard Langvad
Kilde: Seniorspejderne i Radulf Gruppe, Det Danske Spejderkorps, Solrød, Jersie