26 år. Så længe har Nuri Deveci langet pizzaer og andet godt over disken til sultne Solrød-borgere i Granpa Pizza på strandvejen i Solrød.
Men efter mange overvejelser har Nuri solgt den fra. For fem år siden købte han nemlig Dantes Restaurant i Solrød Center, og det blev for meget at drive to steder.
– Vi bliver jo alle sammen ældre, så jeg skulle af med én af dem. Jeg købte faktisk i sin tid Dantes, fordi jeg troede, at Grandpa skulle lukke efter nogle problemer med udlejeren. Men det gik så i sig selv, og så stod jeg med to forretninger. Men nu er Grandpa solgt og drives videre af andre, siger Nuri Deveci.
Hos Dantes laver de bl.a. pizzaer, burgere, bøffer og så sælger de rigtig mange plankebøffer, og det er en restaurant, hvor der hos Grandpa kun var takeaway.
Udvidelse med ekstra lokale
Nuri har til gengæld valgt at udvide Dantes Restaurant. I lokalet ved siden af, hvor der i løbet af årene har ligget en slikbutik, skrædder og senest en secondhand-butik, har Nuri nu overtaget lejemålet og udvidet restauranten.
– Lokalet var faktisk en del af restauranten for 20-25 år siden. Så lavede man i stedet to lejemål. Men nu har vi revet væggen ned, og så har vi fået 20-25 ekstra pladser, så nu kan vi have op til 70-75 gæster i restauranten. Vi har jo en del selskaber, og når vi har haft selskaber, har vi måtte lukke for vores andre kunder, og det har vi været lidt kede af. Men med det ekstra lokale kan vi stadig have plads til andre gæster, når vi har selskaber. Det er i hvert fald planen i de her tider, siger Nuri, der er spændt på, hvordan det kommer til at gå.
Medmindre det er et selskab på 75 mennesker, for så er alle lokaler jo godt fyldt op. Nuri håber også, at de kan bruge den ekstra plads på at lave musikaftener med gode menuer til.
Stamkunderne er vigtige
Krisen mærker Dantes ikke det helt store til endnu. Prisniveauet er ikke så højt i restauranten, og det giver selvfølgelig bedre muligheder for at holde på kunderne. For de faste kunder er der mange af.
– Stamkunderne er jo næsten 98 % af vores kundegruppe. Mange kender man fra byen, og det er de samme mennesker, der kommer her. Og nu har jeg været her i 26 år, så dem, jeg så som barn i Grandpa dengang, er nu selv blevet voksne og kommer med deres børn. Det er rigtig sjovt, siger han.
Derudover kommer der en del foreninger og klubber og spiser på Dantes. Selvom restauranten er den primære del af Dantes, er der også en del takeaway. Og nu er de lige begyndt at levere maden som noget helt nyt.
– Alle andre steder kan man få levering, så det har vi også lavet her nu. Man skal jo være med på det hele, siger Nuri, der selv bor i Greve, men altså fast er kommet i Solrød i 26 år for at servere pizza og andet mad til Solrødderne.
– Det er jo ligesom mit andet hjem, slutter han.
Kilde: Viborher