Jacob Erbo og Malene Lundsgaard Erbo er netop tiltrådt som trænere for U14-pigerne i Solrød FC, og allerede i aften står de for første gang i spidsen for pigernes træning.

Der er tale om to trænere, der kender hinanden rigtig godt, for de er nemlig gift, og begge har et særdeles godt kendskab til klubben.

Jacob Erbo har tidligere været træner for både U16- og U18-pigerne, mens Malene Lundsgaard Erbo de seneste fem år har været en del af seniorholdet.

– Vi kommer til at fungere som et team, og jeg tror, vi kommer til at supplere hinanden rigtig godt, siger Malene Lundsgaard Erbo, der ikke tidligere har været træner:

– Til gengæld er det en fordel, at jeg er kvinde, og at jeg selv har været det hele igennem.

Stod på mål i den bedste række

Malene Lundsgaard Erbo er lige som sin mand 29 år, og hun begyndte faktisk sin karriere i Solrød FC. I ungdomsårene spillede hun i Brøndby, hvorefter det blev til et kort ophold i BK Skjold, hvor hun stod på mål i landets bedste række – inden en alvorlig knæskade satte en stopper for en lovende karriere.

Det er 10 år siden, og dengang blev Malene Lundsgaard Erbo erklæret fodboldinvalid. Men for fem år siden tog hun chancen og begyndte at spille igen. Nu har hun så været med til at spille Solrød FC helt op i landets tredjebedste række.

Jacob Erbo har ligeledes spillet mange år i Brøndby og har desuden spillet 2. divisionsfodbold med Lolland-Falster Alliancen. Men de senere år har han koncentreret sig om at være træner. Senest som assistent for U18-pigerne i BSF.

– Jeg glæder mig meget til at træne pigerne i Solrød FC, fastslår Jacob Erbo, der gerne vil vinde, men som han siger:

– Fokus kommer til at være på udvikling, og så skal pigerne synes, at det er sjovt at gå til fodbold.

Kæmpe scoop

Det nye trænerpar bor kun et par dribleture fra Solrød FC, og sportschef i klubbens pige- og kvindeafdeling Dennis Bauer glæder sig meget over, at de nu skal stå i spidsen for U14-holdet, der tæller omkring 20 piger fra årgang 2006 og 2007, og som spiller i Række 1.

– Der er ingen tvivl om, at det er kæmpe scoop, at de to har sagt ja til at stå i spidsen for pigerne. Jacob kommer med en masse trænererfaring, men er stadig ung, og Malene bliver en rigtig dygtig træner, som pigerne let kan spejle sig i. Kombinationen af de to er den helt ideelle, siger Dennis Bauer.

– Sportsligt kommer de til at løfte holdet gevaldigt. Ikke mindst fordi endnu flere piger helt sikkert vil finde det attraktivt at spille på holdet, tilføjer Dennis Bauer.

Med ansættelsen af de to kan Clay Travis Hansen koncentrere sig om at være træner for U16-pigerne, og begge hold spiller den første turneringskamp i den kommende weekend. Men der er de kommende uger stadig mulighed for at komme til prøvetræning – på såvel de to hold som alle andre hold i afdelingen.

Yderligere information kan fås ved at kontakte Dennis Bauer på 21891379.

Kilde: Marco De Los Reyes

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.