Det er dansk, det er whisky, og så begejstrer det folk over den ganske verden. Navnet er Stauning Whisky, som nu også er at finde på hylderne hos Nybom Vine på Solrød Strandvej.
”Stauning er et godt brand, som jeg er glad for at kunne præsentere for mine kunder. Firmaet har gennem årene lavet fantastisk whisky og bevist, at den slags kan vi altså godt finde ud af herhjemme,” siger Nicoline Nybom, der ejer Nybom Vine.
Samarbejdet bliver officielt skudt i gang fredag den 28. oktober kl. 15.00-17.30. Her vil Bo Nygaard Larsen, som er Business Development Manager hos Stauning Whisky – og bosiddende i Jersie Landsby – komme og skænke gratis smagsprøver.
”Jeg har serveret rigtig mange liter Stauning for folk, og hver gang er det en fornøjelse at høre deres mening og få en snak om det, de drikker, og om firmaets historier. På den måde går det hele op i en højere enhed, og jeg ser meget frem til at præsentere dråberne her på min hjemmebane,” siger Bo Nygaard Larsen.
Stauning Whisky, der holder til i landsbyen Stauning mellem Skjern og Ringkøbing, blev grundlagt i 2005 af ni venner. Egentlig mest som et hobbyprojekt, der gerne måtte give et lille overskud. I 2011 kom den første kommercielle flaske på markedet, og siden er det gået stærkt. I dag bliver firmaets forskellige whiskyer også solgt i lande som Sverige, England, Tyskland, Frankrig og USA. I produktionen bliver der brugt rug og byg, som kommer fra to lokale gårde, og på den måder bliver der sat en tyk streg under den danske smag.
”Med Stauning køber du ikke bare en flaske god whisky. Du får i tilgift en fantastisk historie, som jeg glæder mig til at formidle videre. På den måde er det ikke kun noget, du drikker, men også noget du på anden vis kan forholde dig til. Det er ganske spændende,” siger Nicoline Nybom.
Det er Bo Nygaard Larsen enig i.
”Jeg er stolt over hver dag at formidle det glade whiskybudskab, som Stauning står for. Derfor er det så godt, at vi nu har et indledt et samarbejde med Nybom Vine. Jeg glæder mig til at kigge forbi fredag den 28. oktober – og til at skænke op i glassene,” siger han.
Kilde: Bo Nygaard Larsen