Hvordan får du dit overvægtige barn til at dyrke motion – og hvor? Det kan godt være en udfordring, for der er en række barrierer for, at barnet kommer til at føle sig godt tilpas blandt andre børn i en idrætsforening.

Den udfordring løser to foreninger i Solrød Kommune og Jump4fun nu i fællesskab.

Solrød Gymnastikforening og karateklubben Tatakau opretter i samarbejde et hold for overvægtige børn inden for konceptet Jump4fun. Her kan børnene to gange om ugen komme og deltage i træning målrettet til dem og med særligt udvalgte og uddannede instruktører.

Overvægt er en stigende udfordring

– Overvægt blandt børn er en stigende udfordring og derfor et fokusområde i mange kommuner. Det kan være svært at finde lige det hold, hvor man passer ind, når man samtidig kæmper med vægten. Det kan nemt blive et nederlag. På Jump4fun sætter vi glæden ved bevægelse i centrum for børn med samme udfordring, fortæller Camilla Winther Petersen, der er instruktør på Jump4fun i Solrød Gymnastikforening.

Sammen løfter vi en fælles opgave

Jump4fun i Solrød starter op i oktober. Der er gymnastik om onsdagen og karate om lørdagen.

– Netop gymnastik- og kampsportsklubber er i forvejen rigtig gode til at lave tilpasset træning, der både skaber glæde og sved på panden. De to klubber var derfor hurtige til at melde sig, da vi skulle i gang med dette nye tiltag her i området, fortæller projektleder Marianne Høyer fra DGI Midt- og Vestsjælland.

Jump4fun henvender sig til børn i alderen 6-16 år. Børnene må træne på de særlige hold så længe de vil, men målet er, at de på et tidspunkt bliver klar til at komme ud for at dyrke idræt på lige vilkår med andre børn.

Jump4fun er opstået i et samarbejde mellem DGI, Julemærkefonden og enhederne for overvægt på Hillerød Hospital og Holbæk Sygehus.

Børnene betaler kontingent som i en almindelig forening, og de ekstra udgifter til bl.a. uddannelse af instruktører, træningstøj til børnene, videndeling mellem alle Jump4fun hold, foreningssupport m.v. bliver i opstartsfasen og frem til sommeren 2016 støttet af midler fra Sundhedsministeriet. I Nordsjælland træner 170 børn på Jump4fun hold.

Håber på flere kommuner

– Selvfølgelig arbejder vi for, at det kan fortsætte efter sommer næste år, fortæller Marianne Høyer fra DGI Midt- og Vestsjælland, der også håber, at Jump4fun kan blive et tilbud i mange flere kommuner.

– Det er så vigtigt, at børn med overvægt finder glæden ved motion og dermed lysten til at prioritere det – både før, under, efter og også uden et vægttabsforløb. Og det er super dejligt, at Jump4fun er et tilbud til børn og unge i Solrød Kommune gennem to gode foreninger. Vi er i rigtig fin dialog med sundhedsplejen og håber, at mange vil få øjnene op for dette nye træningstilbud

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.