De tre store fodboldklubber i Solrød kommune var samlet på grusbanen for at få en snak om fremtiden for fodbolden i Solrød kommune. Det bliver sidste sæson på grusbanen, efter at Annie og Otto Johs. Detlefs’ Fonde  og kommunen er gået sammen i fonden Greenline, og nu går i gang med byggeriet af det nye kunstgræsanlæg med to FIFA godkendte 11 mandsbaner og 3 stk 3 mandsbaner, Endvidere bliver der god plads til opvarmning, og i et af områderne kan man forestå målmandstræning, som har været et stort ønske fra SFC’s målmandsskole. Alt i alt bliver det en fantastik løsning, som tilgodeser alle de ønsker der kan være til sådan et anlæg.

Hvordan bliver sidste sæson så for de tre klubber? De er alle ude og leje baner, og der bliver brugt over 100.000 på kunstgræsleje igennem vintersæsonen i de tre klubber, penge som vi fremover kan bruges til at udvikle klubberne. Og i en tid med stram økonomi for alle, er det jo endnu en kærkommen gave for dem der forestår økonomien, i de enkelte klubber.

Peter Ratchsach Thomsen fra Jersie United forklarer, at de tider man får når man skal ud og leje aldrig er smørtider, men ligger i de yderste tider, og Bo Løth Nielsen kunne også fortælle at SFC har lejet tider i Greve hvor der bliver spillet lørdag og søndag morgen fra 7:30 til 9:00 tider der ikke er så megen rift om i ejerklubberne. Havdrup er også ude og leje baner i Viby og Preben Nilsson kunne også bekræfte at deres tider ligger sent på aftenen. Det at vi fra næste år har egne baner gør livet meget lettere, for når banefordelingen bliver foretaget, bliver det muligt for alle ungdomsspillerne i klubberne at få nogle gode tider, hvor man tilgodeser det faktum, at yngre børn ikke skal spille sent om aftenen, men skal kunne gå direkte fra skolen og så træne.

Det at vi kan træne på tidlige tidspunkter, gør det meget lettere at fastholde spillerne i klubberne og det bliver meget mere attraktivt at spille fodbold i Havdrup GI, Jersie United eller Solrød FC, og vi vil fremover se en bedre klubkultur, da man ikke skal ud og søge nye græsgange som spiller, fordi klubben ikke har kunstgræs. Både Havdrup og Solrød har oplevet at ungdomsspillerne prøvetræner i de nærliggende klubber i den periode hvor der spilles på grus, og desværre oplever vi at drengene så hænger fast i de nye klubber når græsset bliver grønt. I fremtiden er det ikke en betingelse at skulle rejse for at få gode vinterforhold, når ligger anlægget klar udtaler Preben Nilsson.

Erfaringen viser at træningsudbyttet ved brug af kunstgræsbaner stiger betydeligt, udover at træningsmængden øges, bliver det også muligt for flere hold at træne samtidig, og man kan derfor udnytte banerne optimalt udtaler Peter Ratchsach Thomsen.

Vi regner med at samarbejdet omkring fordelingen af tider kommer til at forløbe optimalt, alle klubberne er enige om at ungdomsspillere skal spille tidligt og jo senere jo ældre. Vi skal til at tænke nyt i klubberne, hver årgang skal nok ikke have hver sin bane, man kan godt blande årgangene, og vi kommer også til at blande klubberne. Jeg forventer at det kommer til at gavne både Havdrup og Solrød i ungdomsafdelingen, og jeg håber da på at begge klubber vil benytte lejligheden til at få arrangeret nogle lokalbrag, jeg vil i hvert fald komme med et oplæg til en måde at bruge begge klubber. Jeg har fra Sverige set stævner hvor man møder flere klubber op og så vælger stævneledelsen et antal hold ud fra antallet af spillere, så sætter man trænere fra de enkelte klubber på hvert sit hold, som nu består af spillere fra flere forskellige klubber. Hvad opnår man med dette? Spillerne får prøvet noget nyt og vores primære mål som klub er jo at udvikle spillere ikke bare vinde fodboldkampe udtaler Bo Løth Nielsen.

Alle tre repræsentanter fra klubberne er enige om at der kommer besparelser i klubberne, og også på miljøet. Det at anlægget ligger tæt på gør at der ikke skal køres så meget som der bliver nu, og den økonomiske gevinst er også en god ting.

Vi er glade for at projektet nu starter og vi kan næsten ikke vente med at komme i gang, så vi håber på en mild vinter, så der ikke bliver nogle forsinkelser på grund af vejret, skulle det alligevel ske at projektet bliver en smule forsinket, så gør det ikke glæden mindre, vi har stor tålmodighed. For den der venter på noget godt, venter ikke forgæves.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.