Fra slutningen af oktober får frivillige ledere i foreninger i Solrød Kommune ny mulighed for personlig udvikling og uddannelse. DGI Midt- og Vestsjælland og Spar Nord Fonden indgår samarbejde om at opkvalificere foreningslivet. 

 

Hvem melder sig som næstformand, kasserer eller udvalgsmedlem? Ofte er der tavshed på foreningernes generalforsamlinger. Men nu søsætter DGI Midt- og Vestsjælland og Spar Nord Fonden et helt nyt koncept. “Stærk i forening” går tæt på foreningens bestyrelse og kigger den daglige praksis efter i sømmene. Formålet er at identificere de områder, hvor en forening kan blive endnu stærkere, end den er i forvejen. På den måde kan den blive endnu mere attraktiv for nuværende og kommende medlemmer og frivillige.

 

Vi har indgået et samarbejde med Spar Nord Fonden, så vi er i stand til at tilbyde et helt udviklingsforløb til en brøkdel af den pris, det ellers ville koste, siger Thomas Bisgaard fra bestyrelsen i DGI Midt- og Vestsjælland og fortsætter:

– Det betyder, at endnu flere foreninger, også nogle af dem, som måske ikke økonomisk havde muligheden før, kan blive endnu skarpere på den retning, foreningen gerne vil bevæge sig i.

 

Udvikling af ildsjæle

Spar Nord Fonden har siden 1998 doneret op til 20 millioner kroner årligt til blandt andet lokale foreninger. Ofte har midlerne været dedikeret til meget konkrete projekter, men nu er fonden glad for også at kunne støtte organisatorisk.

 

– Vi ved, at det på den korte bane er et stort aktiv, når vi støtter til indkøb af bolde eller andet udstyr. Men ofte er det den største udfordring for foreningerne at finde ud af hvem, der skal være de bærende kræfter, og hvad sådan job kræver, siger Jesper Køster, direktør i Spar Nord Køge Bugt og fortsætter:

– Så vi håber, foreningslivet i Solrød Kommune vil søge den her mulighed hos DGI Midt- og Vestsjælland. Vi vil gerne være med til at påskønne og udvikle ildsjælene i området. De er jo med til at skabe aktiviteter og liv.

Uddannelse og indblik

I alt 20 foreninger i det midt- og vestsjællandske får chancen for at blive en del af projektet. Der er ansøgningsfrist den 20. oktober 2015, men forinden inviteres foreninger til et kick-off-møde den 7. oktober 2015. Her kan deltagende foreninger, der også vælger at ansøge inden den 4. oktober, blive den heldige vinder af 10.000 kr. til foreningsudvikling. Se tid og sted på www.dgi.dk/staerkiforening.

 

– I den sidste ende skulle forløbet gerne bevirke, at der kommer mere fokus på det at være frivillig i en forening, og hvordan vi griber tingene an i hverdagen som frivillig leder”, fortæller Thomas Bisgaard og slutter af:

– De fleste foreninger har områder, hvor der kan skrues lidt på knapperne. Hvad enten det er på kommunikationen, organiseringen, tilgangen til frivillige eller noget helt fjerde, så er der noget at hente i konceptet ”Stærk i forening”. Det er foreningen, som er udgangspunkt, og ikke en standardpakke, man får leveret”.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.