Afrapportering af CO2-udledning viser, at Solrød Kommune i 2014 har reduceret udledningen af CO2 med 107 ton svarende til 3,9 procent.
Solrøds indsats for at mindske CO2-udledningen virker. Det viser den afrapportering, som Kommunen som klimakommune skal aflevere til Danmarks Naturfredningsforening. Ifølge opgørelsen reducerede Solrød Kommunen således udledningen af CO2 med 107 ton svarende til 3,9 procent fra 2013 til 2014.
”Vi har gjort en stor indsats for at få bragt udledningen ned, for det gavner jo både miljøet og kommunekassen, og derfor er jeg også rigtig tilfreds med, at vi har reduceret CO2-udledningen med næsten dobbelt så meget, som vi har forpligtet os til,” siger teknisk chef i Solrød Kommune Jens Bach.
Nye vinduer og LED-belysning
Solrød forpligtede sig til at være klimakommune i oktober 2008, da borgmester Niels Hörup underskrev Danmarks Naturfredningsforenings klimakommune-aftale. Det er en forpligtigelse til at reducere CO2- udslippet med to procent om året frem til 2025. Den 1. januar 2015 var 76 af Danmarks 98 kommuner med i samarbejdet, og de skal hvert år indsende en opgørelse over CO2-udledningen i kommunen.
Reduktionen i CO2-udledningen i Solrød skyldes en lang række konkrete tiltag i 2014 – blandt andet:
· Vinduer og yderdøre er udskiftet med superlavenergi i flere større bygninger. Superlavenergi-vinduer giver et bedre indeklima uden trækgener og giver en besparelse på varmeregningen.
· Første etape af etableringen af ny LED-belysning på Uglegårdsskolen og de tre haller i kommunen er gennemført. LED sparer på elregningen og giver mindre drift og vedligehold, da LED har en markant længere levetid end en almindelig glødepære.
Målrettet indsats fortsætter
Solrød Kommune vil fortsat arbejde målrettet for at leve op til klimakommune-aftalen. Derfor skal nye bygninger i Solrød Kommune leve op til det kommende bygningsreglement for 2020, hvilket energimæssigt er bedre, end hvad lovgivningen foreskriver. Og desuden sættes følgende projekter i værk i 2015:
· Anden etape af etableringen af ny LED-belysning på Uglegårdsskolen og de tre haller i kommunen gennemføres.
· Hen over sommeren etableres ny ventilation i kommunens tre haller. Hallerne er i dag opvarmet via gamle forældede ventilationsanlæg med stort varmeforbrug. Udsugningsventilatorer og indblæsningsaggregater udskiftes til nye anlæg med varmegenvinding. Samtidig opsættes varmestrålepaneler i hallerne i stedet for den nuværende luftvarme.
.
· I fem daginstitutioner skiftes belysningen i forbindelse med, at der opsættes akustiklofter. Det forbedrer indeklimaet med bedre lys og mindre støj.
· Havdrup Skole får også energirenoveret de fleste facadepartier på den ene af skolens bygninger. Vinduerne bliver skiftet til lavenergi, og brystningerne bliver isoleret til nutidig standard.
Den samlede opgørelse over Solrøds CO2-udledning i 2014 kan læses her