Nu kan du få inspiration og viden til at beslutte, om du skal sætte alt ind på at blive iværksætter, og du vil af en garvet lokal forretningsmand få input til, hvad det kræver af dig i opstartsfasen. Du vil samtidig møde andre ligesindede og få gode råd af professionelle til at komme sikkert fra start med din forretning. Greve-Solrød Erhvervsservice, der er en del af ErhvervsCentret, åbner dørene for et opstartsmøde for nye lokale iværksættere på Solrød Rådhus torsdag den 22. september 2016 kl. 17.00 til 20.30.    

Borgere i Greve Kommune og Solrød Kommune kan gratis deltage i opstartsmødet for nye iværksættere. Her vil deltagerne blandt andet ved et oplæg af forretningsmanden Eilif Nørgaard få inspiration og råd til opstart af egen virksomhed. For det er en lang rejse mod fjerne kyster, man som nystartet iværksætter skal ud på – hver dag. Det vurderer direktør Eilif Nørgaard, der selv i en moden alder – og efter en mangeårig trang til at starte egen virksomhed – er lykkedes i to tempi. Først som medejer af en forsikringsvirksomhed, der nu er solgt, og sidenhen som egen fri fugl med lidt kapital til opstart af forsikringsagenturet (coverholder) Ensured, med blandt andet brandet ABCforsikring, der sælges fra kontoret i ErhvervsCentret i Greve på Korskildelund 6.

– Det er et langt sejt træk at lykkes med at bygge en forretning op. Man kan sammenligne det med at dyrke eliteidræt. Du skal være konkurrenceminded og psykisk gearet til at sejle i stiv modvind for at komme sikkert i havn – også når du ikke performer som forventet. Og du skal have likviditeten i orden, inden du hopper ombord, og være villig til at arbejde hårdt og længe, i en rum tid for ingen eller en lav løn. Det kan være stressende kun at have udgifter i begyndelsen. Men her er det så, at du skal kunne yde det ekstra, der er nødvendigt for at udvikle din forretning og komme i mål, understreger Eilif Nørgaard, der startede firmaet Ensured op med en forretningsidé om at tilbyde bilejere med nyere, almindelige biler en enkel og god forsikring, samt en bedre service end man normalt oplever. Forsikringstagerne kan hertil få mulighed for at tilkøbe andre private forsikringer til fornuftige priser. Og der er fuld fart på forretningen, takket være markedsføring via Facebook og tilknyttede bilforhandlere. Hver dag køber 10 nye kunder en forsikring hos ABCforsikring/Ensured. Målsætningen er på sigt at nå op på 30 nye kunder om dagen. Bag det hele ligger et komplekst set up, men kunden skal opleve enkelhed og kvalitet.

 Du bærer selv ansvaret for din succes som selvstændig
Til mødet den 22. september vil Eilif Nørgaard gavmildt dele ud af sine erfaringer som selvstændig i et marked med store og finansielt meget stærke konkurrenter. På grund af de gode udsigter til vækst håber og forventer Eilif Nørgaard snart at indlemme flere medarbejdere i ’familien’, som i dag kun består af ham selv og hustruen Jeanet.

– Det er svært og spændende på samme tid at lykkes som iværksætter. For mig og min kone er det et fantastisk fælles projekt. Vores børn er fløjet fra reden, så det her er blevet vores nye barn. Hvis det bliver grebet rigtigt an, kan det på sigt blive særdeles indbringende. Det giver så meget motivation, glæde og energi i hverdagen at konstatere små som store fremskridt for forretningen, fx når du får skabt en god kontakt til en ny samarbejdspartner, og du får mange gode tilbagemeldinger på din service af kunderne, fortæller Eilif Nørgaard og fortsætter: Selvom min kone og jeg har meget travlt med vores firma, som vi startede op i 2014, vil jeg gerne, ved at dele erfaringer, hjælpe andre ligesindede i lokalområdet med at komme godt i gang med at bygge en sund forretning op fra ingenting. Vi har som et lille og relativt nyetableret firma gavn af at have base i ErhvervsCentret, da det er præsentabelt og velfungerende erhvervshus, hvor vi kan få en snak med ligesindede og holde møder med vores samarbejdspartnere.

Erhvervs- og udviklingskonsulent Mette S. Nielsen fra ErhvervsCentret, Greve-SolrødErhvervsService håber, at mange håbefulde borgere med en drøm om at blive selvstændig vil melde sig til opstartsmødet.

– Mødet er både til borgere, der har en idé til et nyt produkt eller drømmer om at gøre hobbyen til en levevej. De får indsigt i, hvor de kan få gratis hjælp via erhvervsfremmesystemet. Der kommer også rådgivere inden for jura, skat, moms, økonomi og finansiering. Jeg er sikker på, at alle vil få viden med hjem, som sætter skub i forretningsplanerne, udtaler Mette S. Nielsen.

Program

16.30    Ankomst og registrering samt en let forfriskning
17.00 Velkommen til nye iværksættere i Greve Kommune og Solrød Kommune
v/Niels Hörup, borgmester, Solrød Kommune
17.10 Kort præsentationsrunde
17.25 Kom godt i gang – Hvor kan du hente råd og hjælp?
v/Mette S. Nielsen, erhvervs- og udviklingskonsulent, Greve-Solrød Erhvervsservice
17.40 Økonomi og finansiering når du starter op
v/Peter Pedersen, civiløkonom, Rådgivningscentret
18.00 Kort pause og sandwich
18.15 Jura – valg af virksomhedsform og gode råd i en opstartsfase
v/Advokaterne C.C. Jørgensen & M. Winsløv
18.40 Skat og moms ved opstart af virksomhed
v/Frank Normann Olsen, markedsføringskonsulent, SKAT
19.00 7 gode råd – Hvad gør de bedste, når de starter op?
v/Mette S. Nielsen, erhvervs- og udviklingskonsulent, Greve-Solrød Erhvervsservice
19.20 Guldkorn fra iværksætter til iværksætter
v/Eilif Nørgaard, indehaver, ABCforsikring
19.40 Tak for i dag – mulighed for netværk og sparring frem til ca. kl. 20.30

 

Før og efter indlæggene vil der være mulighed for netværk og yderligere dialog med indlægsholderen og de øvrige deltagere. Det er gratis at deltage i mødet, men tilmelding er påkrævet via ErhvervsCentrets hjemmeside: www.erhvervscentret.greve.dk.

 

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.