I februar åbnede Greve Kommune dørene op for Akuttilbuddet, der hjælper borgere med psykiske sygdomme. Tilbuddet er allerede blevet en stor succes.
Psykiske kriser kan opstå på alle tider af døgnet. Derfor har man i Greve Kommune åbnet Akuttilbuddet, hvor det er muligt at henvende sig, når behovet for hjælp opstår – uanset hvornår på døgnet det er. Og det er et tilbud, der benyttes flittigt af mange greve-borgere.
I en periode på tre måneder har der været hele 415 henvendelser. Sammenligner man det med de 13 andre kommuner, som er med i Socialstyrelsens projekt om at udbrede sociale akuttilbud, så er Greve Kommune dem, der har haft fjerde flest henvendelser i alt.
”Det store antal henvendelser viser, at der er et tydeligt behov for hjælp til denne gruppe af mennesker”, siger formand for Social- og Sundhedsudvalget, Liselott Blixt.
”Derfor er det fantastisk, at vi nu i Greve har et akuttilbud, der i større grad tilgodeser vores psykisk sårbare borgere”.
Niels Laursen på 57 år er en af de mange borgere, som har benyttet akuttilbuddet. Niels har diagnosen skizofreni og har kontakt til akuttilbuddet, når det hele bliver for meget.
”Akuttilbuddet har virkelig hjulpet mig. Personalet er imødekommende og dygtige, og gennem samtaler har jeg fået ro, når det hele blev for meget. Jeg har følt mig forstået, og hver gang er jeg blevet hørt og mødt som et menneske. Det giver mig ro og tryghed at vide, at jeg altid kan kontakte Akuttilbuddet, når jeg får det svært”, siger Niels Laursen.
Akuttilbuddet har døgnåbnet, og tilbyder både telefonisk samtale og personlig samtale. I få tilfælde er der også mulighed for en enkelt overnatning i Akuttilbuddet. Alle har mulighed for at henvende sig anonymt, og det kræver hverken henvisning eller diagnose for at benytte tilbuddet.
FAKTA
Akuttilbuddet i Aktivhuset
Freyas Kvarter 44, 1. sal, 2670 Greve
Telefon 29 37 68 49