Et undervisningshus på Moeskærskolen skal nu indrettes, så flygtningefamilier kan bo der midlertidigt.
En undervisningsbygning på den tidligere specialskole Moeskærskolen skal indrettes, så flygtningefamilier kan bo der, indtil de får mulighed for at leje en lejlighed. Greve Kommune kan desuden sætte en eller to pavilloner op på grunden, når der bliver brug for flere midlertidige boliger. Det besluttede Greve Kommunes Teknik og Miljøudvalg på sit seneste møde.
I undervisningsbygningen kan der blive plads til 23 voksne og børn. I en pavilloner kan der bo cirka ti personer.
Flere naboer har udtrykt bekymring over de nye flygtningehjem i området. Naboerne har blandt skrevet til udvalget, at Moeskærskolen ligger ude på landet, hvor der er få mennesker i forvejen, og dermed kan det blive svært at integrere de nye indbyggere.
Ifølge formand for Trygheds- og Integrationsudvalget Gert Poul Christensen sker integrationen dog mange andre steder end i flygtningenes hjem.
”Gode naboer er altid et mægtigt plus, men integrationen foregår også blandt frivillige, på institutioner og skoler samt i fritidstilbud og på arbejdspladser. Alle steder bliver flygtningene mødt med det danske sprog og den danske hverdag. Desuden har vi ansat viceværter med mentorfunktion, og de hjælper også flygtningene til rette”, siger han.
Næsten alle kommuner i Danmark får årligt tildelt et antal flygtninge, som de skal integrere og finde midlertidige boliger til, og Greve Kommune skal i år modtage 111 flygtninge.
Kommunen har i forvejen indrettet midlertidige boliger til flygtninge i nedlagte daginstitutioner og i pavilloner placeret i Greve Midt, Tune, Karlslunde samt om kort tid i Erhvervscenteret.