Forhandlingerne om næste års budget i Solrød Kommune går snart i gang, og nu præsenterer De Konservative deres første politiske ønske: Der skal gøres mere rent på folkeskolernes toiletter.

”Skoledagene er blevet længere, og der er kommet flere elever på skolerne. Derfor skal rengøringen af skolernes toiletter selvfølgelig også følge med, for eleverne skal have de mest optimale forhold for en god skoledag og for at opnå læring. Folkeskolen er et absolut kerneområde for os, og forholdene skal være tiptop,” udtaler Morten Scheelsbeck, der sidder i byrådet for De Konservative i Solrød.

Utilfredshed blandt eleverne

De Konservative henviser til de seneste to års kvalitets- og trivselsrapporter på skoleområdet, som viser stor utilfredshed med skolernes toiletter:

”Vi kan se, at eleverne ikke er helt tilfredse med, hvor rene skoletoiletterne er, og det gælder faktisk alle tre kommunale folkeskoler. Det må og skal vi tage seriøst. Vi skal ikke tale problemet unødigt op, og eleverne kan muligvis også i endnu højere grad selv hjælpe yderligere, men vi tager sagen op under forhandlingerne om næste års budget, og så vi vil se, om vi kan få afsat ekstra midler til ekstra rengøring, hvor og når det er nødvendigt,” understreger Morten Scheelsbeck og fortsætter:

Skoleoplevelsen skal være god

”Vi hører desværre skrækhistorier om elever, der ikke vil gå på toilettet, mens de er i skole. Det er selvfølgelig ikke godt nok, og det er ikke sundt at skulle holde sig, og det går helt sikkert også ud over indlæringen og aktiviteten i løbet af skoledagen. Man kan muligvis aldrig komme problemet 100 procent til livs, og selvfølgelig kan et toilet blive ulækkert i løbet af dagen, men vi skal i hvert fald gøres vores til at gøre hele skoleoplevelsen så god som mulig for eleverne.”

De Konservative oplyser, at forhandlingerne snart går i gang, og at de nu tager ønsket om øget rengøring på kommunens skoletoiletter med til de andre partier.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.