Greves nye restaurant Jenners Seaside i Mosede Havn har vokseværk. Restauratør Lars Berg har sat en større udbygning i gang. Fra den 1. december 2015 får Jenners Seaside plads til 190 gæster mod 140 gæster i dag.
Mere plads bagtil i køkkenet og inde i selve restauranten og udenfor har længe været et ønske hos Lars Berg, der siden den 1. april 2015 har drevet restauranten Jenners Seaside i Mosede Havn. Når lyset, solen og varmen trækker folk ned til havnen, er der nemlig rift om pladserne, og mange gik forgæves hos Jenners Seaside i sommers.
– En del lokale borgere har fundet ud af, at vi serverer friske fiskeretter til fornuftige priser med en unik udsigt til havnemiljøet, havet og hele kystlinjen langs Køge bugt. På de dejlige sommerdage i højsæsonen havde vi masser af besøgende i havnen, som fik øje på vores lille hyggelige spisested. Desværre måtte vi afvise op til 40-50 gæster hver dag på grund af pladsmangel, fortæller Lars Berg.
Drømmer om mere liv på havnen om vinteren Lars Berg håber, at udvidelsen resulterer i en fornuftig omsætning hele året rundt. Men Lars har en udfordring med forretningen. For i den mørke tid er der ikke meget liv i Mosede Havn og derfor heller ikke så mange gæster, som finder vej til Jenners Seaside.
En gruppe turistaktører fra Greves turistnetværk, der er faciliteret af ErhvervsCentret i Greve, var en diset novemberdag forbi Jenners Seaside for at smage på varerne. Som en del af besøget indgik også en orientering om og drøftelse af Lars udfordring med at tiltrække flere kunder til restauranten i vinterhalvåret, hvor der hver dag er åbent fra 11.00-16.00.
– Restauranten holder åbent hele året til frokost og også åbent til aften i juni, juli og august. Så jeg har brug for input til, hvordan vi kan tiltrække flere kunder i vinterhalvåret. Men mandage og tirsdage er de vanskeligste at få booket. Heldigvis lægger en del pensionister vejen forbi i hverdagene, siger Lars Berg og tilføjer, at Jenners Seaside også tager selskaber ind hele året alle ugens dage.
På mødet blev det foreslået, at Lars Berg kan tænke mere i at henvende sig til nybagte mødre på barsel fx via bloggere. En anden idé var at arbejde på at få bedre skiltning og sætte levende lys op langs stien ned til restauranten.
– Jeg syntes, det er interessant at mødes i dette netværk, og jeg tror på, at vi give en masse til hindanden. Overordnet var det for mig en rigtig god oplevelse. Jeg mødte tre-fire nye spændende “netværkere”. Jeg tror, at vi med tiden kan skabe et godt og spændende samarbejde på tværs af brancher, og med hensyn til min egen forretning, fik jeg via dialogen på mødet et klart overblik over nye muligheder for at udvikle min forretning, fortæller Lars Berg.
Værdifuldt at mødes på Jenners Seaside Jane Kocemba, der sammen med sin mand driver Kildebrønde Frugtplantage, var en af gæsterne fra turistnetværket, som besøgte Lars Berg på Jenners Seaside.
– Det er værdifuldt for mig at deltage i møderne for Greves turistnetværk, da jeg oplever, at vi kan bruge hinanden som sparringspartnere og blive opdateret på, hvad der sker på turismeområdet. Ved at mødes jævnligt på kryds og tværs, kan vi henvise til hinanden og dele viden og give hinanden inspiration til vores aktuelle udfordringer og finde nye måder at spille sammen på, da vi alle har et fælles mål om at tiltrække og inspirere greveborgere og turister i Greve Kommune, udtaler Jane Kocemba.
Formanden for Greve Kunstforening: Jeg drømmer om musik og kunst i Mosede havn En af de nye deltagere i Greves turismenetværk var Tove Laustsen, der er formand for Greve Kunstforening. Hun kom med masser af ideer til Lars på mødet og fortsatte med idéudviklingen, da hun kom hjem.
– Det var et interessant møde med et stort fremmøde og fin frokost. Dejligt at Lars udvider, og at renoveringen af havnen er gået i gang. Mine ideer til at få flere folk hen til Lars restaurant fortsatte hjemme. Jeg drømmer om musik ved havnen en gang om måneden. Så kunne det også være fint med en kunstbutik, som kan passes af kunstnere og frivillige, fortæller Tove Laustsen og tilføjer: Et arbejdende værksted med glas eller keramik kan også være et godt supplement.
Billedtekster:
Restauratør Lars Berg havde en dag i november besøg af Greves turistnetværk, der drives at ErhvervsCentret i Greve. Gæsterne hørte om hans udvidelsesaktiviteter for Jenners Seaside i Mosede Havn, og de gav ham mange ideer til at få flere kunder på restauranten om vinteren.
Indehaver af Jenners Seaside, Lars Berg udvider og får plads til 190 gæster mod 140 i dag. Men hvis han skal have fuld belægning i vinterhalvåret, skal han have trukket flere gæster ned til haven i de mørke måneder.