Fra i denne uge har vi lavet en aftale med den lokale vinmand Helge M.L. Sidor om, at han hver anden uge skriver lidt om vin, her på Netavisen Solrød. Det bliver interessant baggrundsstof fra vinens verden, afsluttet med en anbefaling af en eller to vine, der illustrerer det der er blevet omtalt i vinklummen. Første udgave som du kan læse andet steds på Netavisen Solrød omhandler en ret aktuel type sød vin, der passer formidabelt til både jule- og nytårs- festlighederne…
Helge’s baggrund…
I 1998 blev vinimportfirmaet Fransk Dansk Kompagni etableret af Helge M.L. Sidor med det formål at importere franske kvalitetsvine fra mindre vinmagere. Helge’s baggrund for denne etablering var en mere end tyveårig karriere i fødevareindustrien, herunder 9 år på det franske marked.
Efter en hård opstart, begyndte udviklingen at tage fart omkring 2000 og i starten af 2004 blev Flemming Deichmann medindehaver af virksomheden, som samtidig skiftede navn til Compagniet af 2004 ApS. Herudover begyndte firmaet, at importere italienske vine, som er et af Flemming’s absolutte kompetenceområder, senere er også vine af spansk oprindelse kommet i sortimentet.
I januar 2004 tildeles Helge den franske orden: Chevalier de l’Ordre du Merite Agricole af den franske landbrugsminister Hervé GAYMARD. Ordenen, der i daglig tale kaldes ‘le poireau’, tildeles for ekseptionel indsats ifbm. afsætningen af franske landbrugsprodukter.
I december 2009 startede Helge, sammen med kokken Jens Vestergaard Jensen & sommelier Dan Rauhe Christensen, Restaurant Mêlée på Frederiksberg, og sammen drev de Mêlée i 3½ år med stor succes. I april 2013 solgte Helge sin andel af Mêlée, men har stadig et tæt samarbejde med Restaurant Mêlée.
Per den 1. januar 2014 overtog Helge Flemmings andel af Compagniet og blev således igen eneejer af virksomheden.
I dag importerer Compagniet kvalitetsvine fra Frankrig, Italien og Spanien, både konventionelt, økologisk og biodynamisk producerede.
Vi byder Helge velkommen som vinklumme-skribent hos os, og glæder os til at læse hans interessante historier fra vinens verden og især til at læse om hans vinanbefalinger.