Vandet ved flere strande i Greve er forurenet med e-colibakterier. Derfor undersøger kommunen nu både badevandet for bakterier og tester, om bakterierne stammer fra dyr eller mennesker.
E-colibakterier har forurenet badevandet i Greve i flere dage. Forureningen blev konstateret efter weekendens regnskyl, men antallet af bakterier er fortsat alarmerende højt.
Derfor arbejder Greve Kommune og Greve-Solrød Forsyning nu sammen for at finde kilden til bakterierne, fortæller Alice Trein Petersen, plan & miljøchef i Greve Kommune.
”Greve-Solrød Forsyning kan se, at der ikke har været overløb i forbindelse med det voldsomme regnskyl søndag nat. Hverken fra Tune, Mosede renseanlæg eller i Solrød. Derfor sender vi nu prøverne på laboratorium, hvor de også bliver DNA-analyseret for at fastslå om bakterierne stammer fra mennesker eller dyr. Det vil give os spor at gå efter,” siger hun.
I Danmarks fraråder man normalt badning 2-3 dage efter større regnskyl, fordi bakterier fra åer og søer strømmer ud i havvandet, hvorefter de dør i løbet af kort tid. Men bakterierne i Greves badevand er ikke gået til, sådan som det normalt sker. Derfor må der være en anden kilde til forureningen.
Resultaterne bliver offentliggjort på Greve Kommunes hjemmeside og på facebook i takt med, at kommunen modtager dem.
Hvis man har badet i vand forurenet med e-colibakterier kan det giver opkast og diarre. Hvis man oplever maveproblemer, bør man kontakte sin læge.
Badevandet ved Hundige Strandpark er ikke forurenet, og man kan også trygt bade ved Solrød Strand, oplyser Solrød Kommune.