AMU-forløbet ”Grundlæggende regnskab” på Kursuscentret på Køge Handelsskole er målrettet både ledige og beskæftigede, som ønsker en forståelse for regnskab eller en genopfrisker af emnet. Det kan også bruges til at komme videre i uddannelse – fx EUD Business.
Eva Hansen blev ramt af en arbejdsskade i 2014. Hendes daværende arbejdsplads – COOK i Bjæverskov – var large overfor hende og ventede på, om hun kunne vende tilbage til jobbet. Men kræfterne og styr på finmotorikken vendte ikke tilbage, og i begyndelsen af 2016 blev begge parter enige om at afslutte forholdet. Eva Hansen er derfor nu i gang med at sadle om. Med fortid som tidligere isenkræmmeruddannet og butiksassistent i Magasin har Eva Hansen derfor nu tænkt at samle tråden fra fortiden op: Målet er alt blive indkøber. Hun er derfor netop ved at kvalificere sig til at gå på GF2 på EUD Business efter sommerferien. Først har hun været i gang med it på Læringscentret på Køge Handelsskole – og nu står der Grundlæggende regnskab på skemaet.
”Jeg har brugt tilbuddet om at blive realkompetencevurderet i Karrierevejledningen her på skolen. Det har været en stor omvæltning at gå igennem, men nu ser jeg et lys for enden af tunnelen. Jeg har fået sat mig et nyt mål til at komme videre med min tilværelse,” siger Eva Hansen.
Også hendes medkursist på Grundlæggende regnskab, Hanne Jeppesen, er i færd med at få kompetencer til at komme videre i en ny retning.
”Jeg har en gammel EFG – og et år på HH med mig i bagagen. I bakspejlet har jeg fortrudt jeg ikke standsede op og fik fokus på uddannelse i tide. Nu oplever jeg det er svært at komme videre uden papirer på evnerne,” siger Hanne Jeppesen.
”Jeg har lavet mange forskellige ting i årenes løb – men det er svært at komme igennem til arbejdsgiverne, når der mangler uddannelsespapirer på alt det, man har gjort i årenes løb – jeg har både været i butik, været mercer og meget andet – men det er svært ”at løfte sig” fra blækket på ansøgninger og CV i jobsøgningen. Arbejdsgiverne ser ikke alt det andet – jeg er både dynamisk, lærenem, åben og glad – og det er vel reelt det, der tæller i dagligdagen på arbejdspladserne,” smiler Hanne Jeppesen, som med Grundlæggende regnskab håber at kunne få foden inden for fx regnskab eller kontor.
God start
”Grundlæggende regnskab er praktisk orienteret undervisning fra bunden, hvor kursisterne lærer det hele manuelt. De bogfører i programmet E-conomic med opgaver, de får. Kursisterne lærer at forstå og anvende det, de lærer i praksis. Opgaverne vil være de samme, som de vil sidde med i en virksomhed,” fortæller underviser Sus Vinther.
”Kurset er en skøn kombination af undervisning og opgaver. Vi taler 80 % opgaveløsning og 20 % undervisning. Vi arbejder med programmet E-conomic fx med placering af resultat og balancekonti, registreringsmetoder, daglig registrering, årsafslutninger, kontoplaner og regneark. I et uddannelsesforløb på 30 dage kan du lære eller blive opdateret på regnskab og økonomi. Det giver dig redskaber og styrker dig, så du kan lave bogføring, løn, varelagerstyring, kreditor- og debitorstyring og afstemninger,” siger Sus Vinther. Kursusforløbet er desuden pakke 70 for ledige med ret til 6 ugers jobrettet uddannelse. For mere info og tilmelding til det næste regnskabsforløb, der starter op 5. september 2016, kontakt kursussekretær Mette Grasberger mg@khs.dk eller telefon 5667 0742 eller læs mere på www.khs.dk