180 konfirmander rykker ind i kirken

Tirsdag den 20. august er det igen tid til at åbne dørene i Solrød Strandkirke og Solrød Kirke og byde nye konfirmander velkommen. Kirkerne har fornøjelsen af et rekordstort antal på 180 konfirmander. Det kommer naturligvis til at sætte sit præg på hverdagen, hvor bl.a. korsang, Tirsdagscafé, babysalmesang samt kirkelige handlinger også fylder kirkernes lokaler.

Alle, der skal gå til præst i Solrød Strandkirke, får i starten af august et brev med relevante informationer. Men er I i tvivl om noget, kan I læse mere på kirkens hjemmeside www.solrodkirker.dk eller kontakte kateket Anita Obeling Kring på mail kateket@solrodkirker.dk eller mobil 5115 1392.

Leif Ellerbek ved en af forårets konfirmationer i Solrød Kirke.

Kateten og de tre præster – Charlotte Gravesen, Carsten Mølgaard Hansen og Leif Ellerbek – skal i alt undervise ni hold i løbet af efteråret og næste forår, så der bliver liv og glade dage.

To velkomstgudstjenester

Onsdag den 21. august og torsdag den 22. august kl. 19-20 er der velkomstgudstjeneste for konfirmander og deres forældre. De tre præster og kateketen fortæller om forberedelsen og konfirmationerne, og der synges et par salmer. Efter velkomstgudstjenesterne er der is i haven, og der kan stilles spørgsmål.

Oplev hygge, historier og nærvær i kirken

”Minikonfirmand! Er det ikke bare noget med at sidde stille henne i kirken? Det lyder altså kedeligt!”

Nej, minikonfirmand er noget helt andet end at sidde i kirken og være bomstille.

Det handler om at opleve kirken og bibelhistorierne gennem historiefortælling, kreative udfoldelser og leg. Det skal helst være sjovt, men nogle gange kan det også blive alvorligt eller trist, og så kan vi snakke sammen om det.

Børnene bliver mødt, hvor de er som 3. klasses elever uden krav om at præstere, men med plads til det humør de nu lige er i.

Sammen spiser minikonfirmanderne og de voksne boller og frugt – både af nødvendighed, og fordi det er svært at være uvenner med nogen, man spiser sammen med. Over maden er der plads til at snakke om stort og småt og lære hinanden at kende. Fortælle fjollede vittigheder eller om Life Hacks og Fortnite så de voksne også bliver klogere.

Carsten Mølgaard Hansen holder andagt sammen med et hold minikonfirmander i Solrød Strandkirke.

I kirken kan børnene prøve at tænde lysene på alteret eller være med til at folde dagens bibelhistorie ud. De voksne vælger historier til minikonfirmanderne, f.eks. historier om venskab og barmhjertighed. Det er historier, børnene kan kende sig selv i, få håb af, og som giver børnene noget værdifuldt med ud i livet. Hver gang synges der sange og salmer, man kan blive glad af.

Der er plads og tid til at røre sig og lege, om det så er inde i kirkerummet, i konfirmandstuerne eller ude på græsset, og hver uge er der kreative aktiviteter.

Kirken er også børnenes sted, den er ikke kun for voksne. Til minikonfirmand får børnene fred for alt for mange voksne, så de kan lære kirken at kende på deres præmisser. Når minikonfirmandforløbet er slut, ved de, at de er velkomne i alle kirker til alle tider.

Kort sagt: Minikonfirmand er sjovt, hyggeligt og en anden måde at være sammen med gamle og nye venner på. Børnene oplever, prøver og udfolder sig om noget nyt og sidder ikke stille ret lang tid ad gangen.

Faktaboks

  • Minikonfirmand er for børn i 3. klasse.
  • I Solrød Sogn inviteres følgende klasser til minikonfirmand torsdag efter skole i skoleåret 2019-20:
    Munkekærskolens 3.B og 3.D i perioden 22. august til 3. oktober 2019. Køge Bugt Privatskoles 3. klasse i perioden 10. oktober til 28. november 2019. Uglegårdsskolens 3.D og 3. E i perioden 9. januar til 5. marts 2020.
  • Har du spørgsmål, kontakt kateket Anita Obeling Kring på kateket@solrodkirker.dk eller tlf. 5115 1392.
  • Tilmeldingsblanket kan printes fra kirkens hjemmeside – www.solrodkirker.dk.
  • Øvrige klasser på Munkekærskolen inviteres af Karlstrup Sogn – henvendelse til Lonni Thostrup på tlf. 2158 0822.
  • Øvrige klasser på Uglegårdsskolen inviteres af Jersie Sogn – henvendelse til Birgith Lystlund Larsen på tlf. 2128 2203.

Kilde: Solrød Strandkirke

 

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.