Præstegården i Havdrup er pakket ind
Har du også undret dig over det store ”drivhus”, der pludselig er dukket op bag kirken i Havdrup? Det er såmænd præstegården, der blev pakket ind i uge 9, fordi første sal skal renoveres pga. skimmel. Arbejdet ventes færdiggjort i uge 35.
Skovbadning i præstegårdshaven
Selvom præstegården er omgivet af stillads og plastic, kan man stadig kante sig ind i præstegårdshaven, hvor præst Kristine fortsætter skovbadning sammen med sin datter Ida frem til sommerferien. Find mere info på havdrupkirke.dk. Her kan du også lige nu se et lille filmklip fra Roskilde Stift med Kristine, der skovbader midt i vintergækkerne og fortæller, hvad det handler om..
Det er fedt at have sit eget træ
Katrine, Josefine og Mathilde fra 8. x har plantet træer på præstegårdsjorden i dag. I regn og forårsrusk, men humøret fejler ikke noget. ”Det er fedt at have sit eget træ, som man kan cykle ud og kigge på og tænke: Det plantede jeg for nogle år siden”, siger Josefine, og de to andre piger nikker.
Det er konfirmanderne i Havdrup skoles x- og y-klasse, som har plantet Tørsttræer og Fuglekirsebær bag kirken og præstegårdshaven i Gl. Havdrup. ”Vi skaber med på Guds skaberværk og gør noget ved klimakrisen sammen med konfirmanderne”, siger præst Kristine og kirke- og kulturmedarbejder Anette.
Kristine er i sit es, når hun begejstret viser sin hånd med regnorme frem, og kirke- og kulturmedarbejder Anette holder glad et lille træ med alle dets mange fine rødder strittende ud i luften. Det skal i jorden lige om lidt. ”Og så kan konfirmanderne jo vende tilbage, når de bliver voksne, og blive gift under et træ, de selv har plantet”, ler Kristine.
Plantesessionen afsluttes med, at alle danner kreds om den nye x-lund og sammen siger trosbekendelsen og fadervor. Bagefter cykler konfirmanderne hjem igen, en helt særlig oplevelse rigere.
Påske med palmer, ponyer og påskeæg
Påsken er sanselighed og krop. Påskens drama gennemspiller lidelsen, tabet og glæden. Havdrup kirke inviterer i påskens helligdage til nærværende, meningsfulde og sanselige gudstjenester.
Palmesøndag i Havdrup er for hele familien. Først med kort gudstjeneste i sognehuset, bagefter med ponyer og påskeæg i haven og på legepladsen. Her kan børnene prøve en ridetur og lege den gamle leg med at trille hårdkogte æg. Til sidst chokoladeæg i stor stil.
Skærtorsdag er der aftengudstjeneste i kirken med nadver i kirkens lille kapel, som er oplyst af stearinlys.
Langfredag er gudstjenesten i kirken uden lys og blomster, men med medvirken af Maria Gasior på tværfløjte og
Peter Plougmann på klaver. Sanserne skærpes, så stilheden mærkes indeni.
Påskedag som den store glædes dag markeres med gule påskeliljer i lange baner og bobler og påskeæg efter gudstjenesten.
Påsken afsluttes med meditativ musikgudstjeneste 2. påskedag.
Det gode samvær fortsætter
Mange nye initiativer i sognehuset i Havdrup fortsætter. Det gælder den nye brætspilscafe, tegning og fordybelse for børn og voksne og den lille klub, der strikker dåbsklude og trøstedyr.
Brætspilscaféen er ved at komme godt i gang. Derfor har Paule Riviére, som er instruktør og initiativtager, besluttet at fortsætte den 17. april, 15. maj og 12. juni, alle mandage med start kl. 13.
Tegning og fordybelse med billedkunstner Pernille Mejslov skaber rammen om et fællesskab, hvor børn, unge og voksne kan inspirere hinanden på tværs af alder. Pernille trækker en tegneøvelse ud af ærmet hver torsdag, garneret med tips og tricks.
Sidste gang var opgaven at tegne Petrine Høyvalds hest (se billedet). Petrine har været sognehusansvarlig siden august sidste år. Holdet fortsætter indtil sommerferien.
Strikkeklubben mødes igen den 1. maj og den 5. juni, begge mandage kl. 10-12.
For mere info se kirkens hjemmeside.
Pinse-pilgrimsvandring med overnatning på Maribo Kloster
Havdrup kirkes årlige pinsevandring ligger i år lige efter pinse, nemlig fra fredag den 2. juni til søndag den 4. juni.
Midt i den smukke forsommer, hvor naturen blomstrer og nattergalen synger.
Deltagerne bor på enkeltværelser på Maribo Kloster hos Sct. Birgitta-søstrene. Her får man også morgenmad og aftensmad, og her smøres madpakker til de daglige vandringer på højst 15 km.
Vandringerne er med andagter, inspirationsord, stilhed og samtaler, og de ledes af Kristine Stricker Hestbech. Der er plads til max. 15 deltagere, så hurtig tilmelding tilrådes.
Se flere detaljer, tilmelding og info på Havdrup kirkes hjemmeside.