Fælleshuset ved Harens Kvarter var rammen for overrækkelsen af hjertestarteren.
Afdelingsbestyrelsen for afd. 1631 var blandt ansøgerne udpeget som doneringsmodtager.
Bestyrelsesmedlem i lokalkomiteen for Greve/Solrød/Køge, Tonni Solskov sagde ved overrækkelsen, at Hjerteforeningen var glad for, at doneringen gik til Ejby, fordi de i forvejen kun havde en registreret hjertestarter, nemlig ved Ejbyhallen, der ligger to km fra Ejby midtby. Det er således en meget god placering i et boligområde, som alligevel ligger tæt ved Ejby midtby.
Når doneringen er blevet muligt, er det, fordi Fonden af 1848 har doneret et stort beløb til placering af hjertestartere i Region Sjælland i 15 lokalkomitéområder. Der er tale om placering af 90 hjertestartere, og vores lokalkomité har i den forbindelse fået mulighed for at donere 7 hjertestartere.
De tidligere doneringer er gået til
Hundige Kirke, Køge Golfklub, Sct Nikolai Skole i Køge, Solrød Tennisklub, Alkestrup Skole, Lellinge Seniorklub og Lellinge Beboerforening.
Det har i de senere år været Fondens ønske, at doneringen skulle tilgodese de mindre landsbyområder. Det har vi til fulde imødekommet med doneringen til Jer i Ejby.
Det skaber større tryghed i de små samfund at vide, at der er en hjertestarter i nærheden, sagde Tonni Solskov.
Doneringsmodtager har forpligtet sig til at lade hjertestarteren registrere i Hjertestarterregistret, og det er meget vigtigt, fordi man ved opkald til 112 straks vil få oplyst, hvor den nærmeste hjertestarter befinder sig, altså forudsat, at den er registreret i hjertestarterregistret. Derfor er der i hjerteforeningen stor bekymring over, at omkring kun halvdelen af de eksisterende hjertestartere er registreret.
Med doneringen af hjertestarteren følger et kursus i livreddende førstehjælp for 12 personer, som sygeplejerske Tina Stær fra Hjerteforeningen var instruktør på. Hun var suveræn i sine klare budskaber til deltagerne.
I pausen fortalte Tonni Solskov om de problemer, der opstår, når doneringsmodtagerne ikke forstår Hjerteforeningens ufravigelige krav om døgntilgængelighed.
Han nævnte et eksempel på, at Hundige Kirke ikke ønskede at placere Hjertestarteren som døgntilgængelig. For imidlertid at fastholde doneringen blev menighedsrådet og Hjerteforeningens lokalkomité enige om, at hjertestarteren skulle placeres i et meget nærliggende lokalt indkøbscenter i den forretning, som havde den længste åbningstid. Det viste sig at være den lokale Bodega. Så kom ikke og sige, at der ikke kan være sammenhæng mellem øl og salmer.
I et andet tilfælde ville en kirke heller ikke være med til en udendørsplacering grundet en forståelig risiko for hærværk. Da der i området tæt ved allerede var placeret 2 hjertestartere uden døgntilgængelighed, var vores krav til døgntilgængelighed derfor ufravigelig.
Vort forslag til løsning var, at vi placerede hjertestarteren inden for hoveddøren til et lokalt plejecenter. Problemet var her, at det var kommunens ejendom, og de skulle godkende placeringen, og det blev et afslag. Derfor måtte lokalkomiteen trække sin donering tilbage og finde en anden modtager.
Tonni Solskov ønskede afdelingsbestyrelsen til lykke med doneringen, og han udtrykte ønsket om, at der aldrig ville blive brug for den.
Han overrakte hjertestarteren til formanden for afdelingsbestyrelsen for afdeling 1631, Harens Kvarter, Dan Moberg, der sagde, de var ovenud lykkelige for at blive doneringsmodtager, men han føjede til, at de også havde søgt to gange.
Dan Moberg sagde videre, flere grundejerforeninger rundt om harens Kvarter (11CP) er informeret om opsætningen og deltagelse af det efterfølgende kursus af førstehjælp og brug af hjertestarteren midt i vores bebyggelse, så de også kan føle sig trygge, hvis uheldet skulle ske for en person i nærheden, men der var et bredt ønske om, at den ikke kommer i brug.