Carmelo Rodero’s yngste datter Maria, kommer til Danmark i starten
april og du kan smage de dejlige, spanske tempranillo vine ved flere
forskellige arrangementer, dels på Restaurationen i København, dels
på Vallø Slotskro og sidst men ikke mindst på Compagniets Vingård.
Det er Helge M.L. Sidor fra Compagniet, den lokale vinhandler i Solrød,
der har inviteret Maria til Danmark for at præsentere de fem
rødvine, som vingården producerer.
Helge Sidor fortæller om besøget: ”Jeg er rigtig glad for at Maria kommer til Danmark, fordi det kun er anden gang, i de næsten 10 år jeg har importeret vinene fra Rodero, at de kommer herop. Der er efterhånden rigtig mange ’fans’ i Danmark, og de glæder sig til at Maria LIVE og smage hendes vine.”
”Carmelo Rodero’s Bodega, som en vingård i Spanien ofte kaldes, ligger i Pedrosa del Duero i det meget kendte spanske vinområde, Ribera del Duero. Her er det druen tempranillo, som er den mest benyttede druesort. Alle vinene fra Rodero er fadlagrede og ret intense i smagen, og de smager rigtigt godt, i hvert fald får vinene rigtigt gode anmeldelser af de danske vinjournalister,” fortsætter Helge.
”De to winemakers dinners bliver arrangeret i samarbejde med Lisbeth og & Bo Jakobsen på Restaurationen i København, og med Henrik Ravnemose og Palle Møller på Vallø Slotskro i Køge.
Disse to restauranter kender vinene fra Rodero særdeles godt og begge steder har de tryllet nogle dejlige seks retters menuer frem, der passer perfekt til de røde tempranillo-vine, som Maria løbende vil kommentere på engelsk undervejs,” uddyber vinhandleren.
Med et smil afslutter Helge M.L. Sidor fra Compagniet: ”Hvis man har lyst til blot at smage vinene uden mad, er der gratis åbent hus ’mød vinmageren’ smagning på Compagniets Vingård i Jersie lørdag den 2. april mellem kl. 13 og 16. Der kan måske godt blive lidt fyldt i de hyggelige lokaler ved den lejlighed!”
Læs eventuelt mere om Rodero, den detaljerede menu, samt hvilke vine der serveres til maden på Compagniets hjemmeside www.compagniet.dk
Der er endnu ledige pladser til begge winemarkers dinners:
Vallø Slotskro – fredag den 1. april kl. 19.00, hvor der serveres en 6-retters menu med 6 vine til. Kuvertprisen er kr. 995,00. Tilmeldingen foregår direkte til Vallø Slotskro på tel. 56 266 266.
Restaurationen – lørdag den 2. april kl. 18.30, hver der serveres en 6 –retters menu med vine til
Kuvertprisen er kr. 995,00. Tilmeldingen foregår direkte til Restaurationen på tel. 33 14 94 95.