Danske børnefamilier smører årligt en halv milliard madpakker, og det er ofte en sur tjans for mange forældre. Nyt børnepanel guider far og mor til bedre madpakker med ”Gladpakkepanelets” favoritter og et anbefalet-af-mærke på varerne i MENYs butikker.

Nyt børnepanel vil bringe danske forældre ud af madpakke-sumpen.

Ni ud af 10 danske skolebørn henter dagligt frokosten op af tasken i form af den klassiske madpakke. Og danske børnefamilier står hvert år bag ikke mindre end en halv milliard madpakker til deres poder. Det svarer til 12,7 millioner madpakker om ugen. Så det er ikke overraskende, at mange forældre savner inspiration og ser madpakkedonten, som en sur pligt.

”Børnefamilierne er dem, der smører allerflest madpakker. Men for mange er det en sur pligt, fordi forældre føler sig tidsfattige og stressede. Netop derfor modtager de også med kyshånd gode råd og redskaber, der får hverdagen til at glide lettere”, siger Mette Skovgaard Frich, forbruger- og detailhandelsekspert.

Gladpakkepanelet

Som de første i Danmark engagerer fødevaremarkedet MENY sig nu helhjertet i kampen for bedre madpakker til skolebørnene. Det sker med et ekspertpanel af 6-12 årige børn, som er en del af Gladpakkepanelet.

”Et naturligt skridt mod bedre madpakker er at inddrage børnene selv. Det gør vi ved at spørge dem om deres madpakke-favoritter, ved at smøre madpakker sammen og ved at tale om maden”, forklarer Christian Higraff, marketing- og onlinedirektør i MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb.

Gladpakkepanelet smagstester, siger deres mening om madpakkerne og giver anbefalinger til mere børnevenlige madpakker. Børnenes vurderinger bliver nemlig til et ”Smagstestet og godkendt af Gladpakkepanelet”-mærke, som kommer på varerne i MENYs fødevaremarkeder. Så fremover kan forældre navigere efter Gladpakkepanelets anbefalinger, når de køber ind.

”Vi vil gerne være med til at sikre, at madpakken mætter og får smilet frem. Med involveringen af børnene skruer vi op for madglæden, inspirationen og variationen, mens vi skærer ned på besværet og forhåbentlig også antallet af madpakker, der ender i skraldespanden. På den måde mindsker vi også madspild”, siger Christian Higraff.

Klassikere hitter – broccoli nej-tak

Og hvad er det så, der hitter hos børnene? Klassikere som rugbrød, leverpostej og kødpålæg er alle favoritter i Gladpakkepanelet. Faktisk er det få madvarer, som børnene afviser. Broccoli og skinkesalat får dog ikke mange stemmer.

Til gengæld vender de fleste børn tommelfingeren op af til alverdens frugt – ikke mindst til vindruer, æbler og vandmelon.

Her er Gladpakkepanelets hitliste:

  • Rugbrød
  • Leverpostej
  • Kødpålæg
  • Laks
  • Frikadeller
  • Vindruer
  • Æbler
  • Vandmelon
  • Drikkeyoghurt
  • Juicebrik

Se mere på www.meny.dk/gladpakke/anbefalinger

 

 

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.