Whisky fra de danske pionerer på mikrodestilleriet Braunstein vinder igen guld i San Francisco. 

Danmark kom igen i år på det globale landkort i San Francisco til San Francisco World Spirits Competition 2016. I downtown San Francisco vandt Library Collection 15:1, Library Collection 15:2 og Danica Whisky fra mikrodestilleriet Braunstein i Køge guldmedalje i en konkurrence blandt alverdens mikrodestillerede spiritusser. Konkurrencen i San Francisco har en 16-årig historie og er den største og mest prestigefyldte i USA. I år deltog 1500 forskellige spiritusser, der bliver bedømt af et panel af over 40 højprofilerede ekspertdommere, som blindsmager gin, rom og whisky for at sikre en objektiv evaluering.

”Vi er meget glade for guldmedaljerne, fordi vi er i konkurrence med hele underskoven af amerikanske mikrodestillerier. Vi er jo meget inspireret af den amerikanske tradition, så det er en kæmpe ære”, siger Michael Braunstein om guldmedaljer til Braunsteins whisky. Han glæder sig over at Braunsteins whisky og gin har fået et gennembrud på det store og toneangivende marked i USA.

Brødrene Braunstein er pionererne blandt danske mikrodestillerier, mens USA har en meget udbredt tradition for håndværks-destillering, og i USA er mikrodestillerier i rivende udvikling, lige som de mange mikrobryggerier.

Udover de guldvindende tre forskellige whiskyer fra Braunstein var der igen i år også en guldmedaljer til vores danske DANICA gin i San Francisco. Alle produkter afspejler det lille destilleris håndholdte metode og personlige arbejde med kvalitetsråvarer i lille skala.

 

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.