Den 8. – 10. februar spiller teaterkoncerten White Noise i Munkekærhallen. Koncerten er dramatisk opsat af Solrød Gymnasium i samarbejde med Køge Sygehus. Stykket har nemlig hospitalet som scenografisk og handlingsmæssigt omdrejningspunkt, og det kommer ikke til at gå stille for sig.
Over 40 elever er engageret i samarbejdet med Køgesygehus, og vi har talt med en lille flok af dem, som agerer enten sangere, dansere, formidlere eller andte. Der er nemlig plads til mange roller på så stor og traditionsrig opsætning, – især når indholdet er nyt hver gang. Også Helle Gaub, vicedirektør på Køge sygehus udtaler sig om sygehusets grunde til at medvirke i Solrød Gymnasiums store kunstneriske projekt: ”Vi er i gang med at skulle bygge et stort universitetshospital. Det er en proces som kræver at man formår at gå i dialog med de, der er medarbejdere og patienter nu og i fremtiden. Samarbejdet med Solrød Gymnasium er en måde at komme i dialog med vores kommende medarbejdere og brugere”.
6 ord på årets koncert
Årets teaterkoncert White Noise omhandler en masse blandede følelser, i hvide kliniske omgivelser hvor vi, som musikere, vil forsøge at skabe et rum at tanker, med fokus på publikums egne oplevelser på et hospital. ”Vores mål er at sætte publikum i en gryde af følelser der går fra sorg til glæde og helt til en kamp mellem liv og død” fortæller sanger Marlene Ratgen, og fortsætter: ”Hvis jeg skulle sætte 6 ord på teater koncerten ville det være: Mod, Sorg, Glæde, Psyke, liv og død.
Når man som elev er med i Solrød Gymnasiums teaterkoncert, er man en del af et stort projekt og alle har derfor også et stort ansvar. ”Hver onsdag møder vi alle til korøvning efter skole – med undtagelse af bandet, som øver hver torsdag efter skole. Udover onsdage og torsdage, har vi også øveweekender. Her mødes alle elever og lærere der er med i projektet på skolen. Vi øver alle numrene igennem og finder ud af, hvad der skal ske på de forskellige scener og hvem der skal medvirke i dem” Sådan fortæller Josefine Bak Christiansen fra 3b. Louise Antoinette Harttung fra samme klasse suppelerer: ”Og vi får en fantastisk godt fællesskab. For i pauserne sidder vi på skolens lærerværelse, nogle taler, nogle spiller guitar, nogle synger, nogle sover, nogle laver vafler, nogle laver toast, osv.” Man kan ganske enkelt mærke, at der er plads til alle på projektet, slutter hun glad i stemmen.
Personlig og faglig udviklingsrampe
I teaterkoncerten lærer man meget om musik, dans og drama. Eleverne mener dog, at der hvor de lærer mest, er på det personlige plan. De udvikler sig, hvis de døjer med generthed, for her skal man overskride nogle grænser og teste sin udadvendthed. ”Det er mens vi øver, at vi bliver gode til at danse, synge eller lave skuespil. Så det er klart et af de fedeste projekter at være en del, uanset om man er særlig talentfuld eller ej”, supplerer Josefine Bak Christiansen og Louise Antoinette Harttung hinanden.
Sanger Julie Brangstrup kaster lys over de særligt alvorlige dele af det at deltage i teaterkoncerten i år. ”Allerede nu har jeg personligt fået meget ud af at være med i teaterkoncerten. Årets tema giver stemningen en alvorlig bundklang, og det har påvirket flere af os følelsesmæssigt” indskyder hun. Det betyder, fortæller hun, at mange af deltagerne har fået et tættere samarbejde. Eleverne står da også last og brast i forhold til at få solgt billetter til de tre aftener. De koster 75 kr. og sælges på www.sky-ticket.dk/sg
Der er ingen tvivl om, at teaterkoncerten har sat gang i forventningerne, nerverne, fællesskabet, tankerne og evnerne. Gruppen, der arbejder med at formidle om koncerten, har produceret denne lille video, hvor også en stolt rektor, Bjarne Thams, optræder.
https://www.youtube.com/watch?v=L6-iIrciI9I